Shorthanded Sailing Norway:

Shorthanded-kveld med elektronikk

Shorthanded-kveld med elektronikk

7. mars vil det handle om autopiloter og taktisk programvare i Shorthanded Sailing Norway.

Publisert Sist oppdatert

Klasseklubben for shorthandedseiling har publisert invitasjon til sin andre vintersamling i Oslo, og denne gangen vil det handle om elektroniske hjelpemidler.

AUTOPILOTEN – ET EKSTRA MANNSKAP. Shorthandedseilerens bokstavelig talt beste hjelpende hånd er autopiloten, og mang en seiler har etter hvert lært seg å verdsette den hjelpen den kan gi. For ikke å snakke om at man har innsett hvilket avhengighetsforhold man har fått til den elektroniske styreren som er blitt så aktet at den i flere båter har fått eget navn.

– For å få en optimal autopilot så er det en rekke parametre som må være riktig. Det begynner med å velge riktig type for din seiling og båt. Videre er det en del oppsett og kalibreringer som skal til, heter det blant annet i innbydelsen.

Gunnar Neslein fra Navy Høvik er en av landets fremste eksperter på autopiloter og båtelektronikk i sin alminnelighet – og det er han som vil ta forsamlingen igjennom alle aspekter med en autopilot.

TAKTISK PROGRAMVARE. Dag Skarsgård fra Sailpartner vil på sin side snakke om programvare til navigasjon og taktisk bruk. Han vil gå igjennom hvordan disse hjelpemidlene henter ned data fra båtens instrumenter og hvordan dette brukes til værruting sammen med GRIB-filer. Han vil fortelle om hvordan dette skal settes opp og brukes slik at hjelpemidlene gir deg det du er på jakt etter; et forslag til optimal rute med værmelding og båtens prestasjonsparametre som input.

Og dessuten som vanlig, påpeker Shorthanded Sailing Norway: Det lages en stor og god pause imellom innslagene slik at det skal også skal bli rom for god seilprat og meningsutveksling.

Mer om kvelden finner du på påmeldingssiden, og påmeldingsfristen er satt til 6. mars kl 1600.