Jacob Vierø forlater CDE Danish Marine Design

Starter eget designkontor

Starter eget designkontor

Merk deg navnet Jacob Vierø. Du vil se signaturen i forbindelse med nye båtmodeller.

Jacob Vierø har i nærmere 25 år vært ansvarlig for skroglinjene til modellene som er tegnet av og signert CDE Danish Marine Design. Designkontoret har blant annet tegnet HP 1030. Nå har han valgt å forlate CDE for å starte på egenhånd.

ANALYTIKER. Jacob Vierø er dansk, men har i de senere årene bodd i Göteborg. Han har deltatt i et stort antall America’s Cup- og Volvo Ocean Race-prosjekter som analytiker, og han har også vært skribent i SEILmagasinet.

I CDE er det spesielt performance-båtene han har hatt ansvaret for, men designkontorets har fått færre slike oppdrag av denne typen.

PERFORMANCE. – Jeg ønsker imidlertid å fortsette å satse på formgivning og design av seilbåter i performance-segmentet, og derfor har jeg nå valgt å gjøre dette i egen regi, sier Jacob Vierø til SEILmagasinet.

Han har derfor nå solgt seg ut av CDE og forlatt posten som styreformann i selskapet.

Blant de mer kjente båtene Jacob Vierø har hatt befatning med kan nevnes America’s Cup-båten TRE KRONOR, DS 37 Match Racer, Maxi 1300, som han har tegnet sammen med Pelle Petterson, og som sagt HP 1030. For øyeblikket bygges han nyeste konstruksjon, CDE 720, på Tjörn i Sverige.

Vierøs kontor vil være lokalisert i Göteborg.