Stor-NM til Moss i 2012

Seilerfest ved St-Hans-tider

Seilerfest ved St-Hans-tider

Også i 2012 vil stor-NM foregå i Moss. – Vi vil gjøre det til en seilerfest, sier arrangøren.

Publisert Sist oppdatert

Moss Seilforening gjennomførte i 2011 et stor-NM som høstet mange lovord. Nå har den driftige foreningen påtatt seg arrangementet på nytt, og sammen med Norges Seilforbund (NSF) satses det nå på å videreutvikle arrangementet til å kunne bli den landsomfattende seilerfesten mesterskapet hele tiden er tenkt å være.

PUBLIKUMSVENNLIGE FORMATER. – NSF vil bistå Moss Seilforening med planlegging og gjennomføringen av et spennende NM-program som tar utgangspunkt i fjorårets vellykkede arrangement, heter det i en melding på Norges Seilforbunds nettsider.

Per Christian Bordal i NSF utdyper overfor SEILmagasinet:

– Stor-NM er et av to mesterskap seilforbundet har eierskap til (Mesternes Mester er det andre, red. anm). Tidligere har vi delegert bort disse mesterskapene til aktuelle arrangører, men nå vil seilforbundet ta et større ansvar for mesterskapet. Vi har satt av midler til en prosjektleder som sammen med de sportslige arrangørene i Moss, skal jobbe deltid med det å skape en best mulig ramme rundt mesterskapet. Vi ønsker å lage en skikkelig seilerfest for seilere fra hele landet.

Per Christian Bordal forteller også at man vil prøve ut nye og mer publikumsvennlige formater for seilingen, og at man vil skape et godt tilbud på land for seilere, støtteapparat og publikum i alle aldre.

HEAT-SEILING. – Vi vil blant annet gå i dialog med klasseklubbene for RS Feva og 29er med tanke på å gjennomføre mesterskapet ved hjelp av heat-seiling. Det betyr at langveisfarende ikke behøver ta med egne båter, noe som vi håper vil medføre større deltagelse, sier Bordal.

– Vår ambisjon er at alle skal få oppleve seilsportens utfordringer, spenning og gleder under stor-NM, heter det.

FLOTTE BANER. – NSF har en langsiktig målsetting om å engasjere over 400 fornøyde deltagere under stor-NM, og vi håper at endringene som blir iverksatt i år vil føre oss nærmere dette målet, sier Per Christian Bordal.

– Moss Seilforening har en meget dyktig stab av arrangører og hjelpemannskaper, og med meget kort vei til noen av regionens fineste baneområder for seiling, har vi svært gode forutsetninger for å skape et fantastisk mesterskap, sier sportslig leder i Moss Seilforening, Trygve Leergaard.

Bordal legger til at man vil forsøke å arrangere mesterskapet på pølsebaner fremfor de mer kompliserte trapesbanene som gjerne brukes og som arrangementsteknisk er svært utfordrende i og med at det skal legges hele syv merker.

SYV KLASSER. Mesterskapet finner sted 21. til 24. juni. Det vil gå i klassene Bic 293 (brett), 29er, RS Feva, Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial og Europajolle.

– At Moss Seilforening arrangerer stor-NM i år igjen, reflekterer at det har vært litt vanskelig å finne arrangører for 2012, men når det gjelder 2013, ser det langt lysere ut. Ålesund, Tønsberg, Askøy og Florø er aktuelle arrangører. Vi håper at innsatsen vi gjør i Moss i år, også vil gjøre det enda mer attraktivt å arrangere stor-NM, sier Per Christian Bordal.