På treningsleir på Mallorca

OL-håp i full gang

OL-håp i full gang

Mathias Mollatt og Anders Pedersen trener for tiden på Mallorca. Se film!

Publisert Sist oppdatert

Mathias Mollatt fra Moss og Anders Pedersen fra Drøbaksund er på Mallorca sammen med trener og coach Peer Moberg. Der trener de sammen med en rekke andre seilere for å perfeksjonerer formen før sesongen og den endelige OL-uttagningen tar til.

PÅ EGENHÅND. Mathias Mollatt er et av to norske OL-håp i Laser. Konkurrenten hans om OL-plassen, Kristian Ruth fra Asker, har brutt med landslaget og er i Australia der han trener sammen med sin personlige trener, australieren Brett Beyer (46). Han har vunnet VM i Laser i master-klassen syv ganger.

– Jeg har forandret en del på teknikken min etter at jeg startet å trene med Brett. Det har ført til at jeg nå har flere muligheter til å seile høyt og lavt på kryssen, sier Ruth til lokalavisen Budstikka.

DUELL. Det blir spennende å følge de to norske Laser-seilerne i konkurranse om en eventuell OL-billett. «Eventuell» fordi bege må overbevise den norske uttagningskomiteen at de holder et godt nok internasjonalt nivå; at de har plasseringssjanser blant de 8–12 beste i OL.

KVOTEPLASS. Anders Pedersen er Norges eneste internasjonale Finnjolle-seiler, og hans nærmeste oppgave blir å kvalifisere Norge for en kvoteplass i Finnjolle i OL. Det klarte han ikke under ISAF-VM før jul, men han får en ny sjanse i klassens VM.

Peer Moberg har sendt SEILmagasinet denne filmsnutten fra treningen på Mallorca.