Watski Skagerrak Rally

Kystseilas over to etapper i Norge og Sverige

Kystseilas over to etapper i Norge og Sverige

Løpet til Watski TwoStar Rally ble endelig fastlagt i går.

Publisert Sist oppdatert

Watski TwoStar Rally, det kystnære og kortere alternativet til Watski Skagerrak TwoStar, vil få en etappe langs norskekysten og en etappe langs svenskekysten. Pitstop blir i Hankø. Det bestemte arrangementskomiteen for regattaen seg for i går. Begge etappene blir på ca. 80 natiske mil.

TIL JOMFRULAND. Første etappe starter på Hankø og vil ha runding ved Jomfruland. Deretter skal seilerne seile tilbake til Hankø. I Hankø blir det seks timers hvile i pitstop. Hankø Yacht Club vil være pitstophavn.

TIL PERSGRUNNEN. Andre etappe starter med et legg sørover til Persgrunnen utenfor Grebbestad i Sverige. Deretter skal båtene runde Sydostgrunnen lysbøye ytterst i Sandefjordsfjorden for så å returnere tilbake til Hankø.

– Vi tror dette kan bli to spennende etapper. Båtene vil starte sammen med feltet som seiler den lange banen, Watski Skagerrak TwoStar, og de vil også få den samme innkomsten gjennom å runde Sydostgrunnen, sier Lars-Erik Larsen, leder av arrangementet.

ENKLERE KRAV. I og med at Watski TwoStar Rally er en kystnær regatta er ikke sikkerhetskravene like strenge som for den havkryssende Skagerrak-banen. Regattaen seiles etter sikkerhetskategori 3, og i motsetning til de som seiler Skagerrak-banen, kreves det blant annet ikke sikkerhetskurs eller flåte for å delta i Watski TwoStar Rally.

– Vi håper med dette å kunne tilby to gode alternativer for dem som vil prøve seg på en skikkelig shorthanded-utfordring – uansett nivå og ambisjoner, sier Lars-Erik Larsen.

STORT POTENSIALE. Thorleif Sørlie debuterte i Watski TwoStar Rally i 2011 og forundres over at det foreløpig kun er ni påmeldte båter til dette regatta-alternativet.

– Jeg synes vi nå har et veldig spennende løpsalternativ for den korte banen som bør tiltrekke seg mange seilere som vil forsøke seg på shorthanded-seiling uten å måtte ta skrittet helt opp i øverste divisjon med en gang. Jeg kan ikke skjønne annet enn at Watski TwoStar Rally har et stort potensiale når det gjelder deltagelse, sier han.

Ytterligere opplysninger og påmelding til Watski TwoStar-seilasene.