Regatta med nogo attåt

Ryfylke rundt med sjampis på menyen

Ryfylke rundt med sjampis på menyen

Liker du regattaseiling og er glad i mat – vel, da er det grunn sette av noen datoer…

Publisert Sist oppdatert

– Saken er at Seilforeningen 1928 har krydret Stavangers kanskje mest tradisjonsrike seilas i Ryfylke til det gjenkjennelig ugjenkjennelige. I år kan du nemlig få med deg Gladmatfestivalen, i Vågen, i Stavanger, i egen båt – og i tillegg en natt i Ryfylke.

Det er Seilforeningen 1928 som sier dette i en pressemelding SEILmagasinet har mottatt.

SJAMPISFROKOST. Du har ennå god tid… Regattaen Maritim Ryfylke Rundt går 27. og 28. juli 2012, og det er samtidig med Gladmatfestivalen i Stavanger. Festival er kjent for sjampisfrokost, gladmatpølser og folkefest, og den foregår rundt Vågen og gjestehavnen midt i Stavanger.

– Normalt er gjestehavnen stengt under festivalen, men i år er gjestehavnen eksklusivt åpen for Maritim Ryfylke Rundt, fortelles det i meldingen.

– Vil du sikre deg en plass midt i matfatet og være med på en av sommerens vakreste seilaser, er det lurt å bestemme seg kjapt. Seilforeningen 1928 deler ut plasser i Vågen etter først til mølla prinsippet. Utenbys deltagere vil bli prioritert i første omgang, heter det.

FLØYELSMYK SOMMERNATT. Opplegget er som følger og Seilforeningen 1928 frister med:

– Regattastarten går i Vågen fredag 27. klokka 18.00. Løpet er rundt regnet 44 nautiske mil langt og tar deg ut Byfjorden nesten til Karmøy, dypt inn i fjordane til hjertet av Ryfylke, rundt grønne øyer og mellom holmer og skjær. Med litt flaks er du tilbake i Vågen tidlig lørdag morgen. Da har du sannsynligvis fått med deg en lang fløyelsmyk sommernatt, en frisk solgangsbris i starten, døende vinder ut over kvelden, en natt drivende mellom holmer og skjær mens du hører på sauene til morgenbrisen våkner til liv og skaper ny spenning i seilasen.  Dette er en regatta fylt av kameratskap, berusende seiling, frustrerende omstarter der båtene bak får vind, betagende landskap, taktiske og strategiske beslutninger, heftig nattnavigasjon og lange, late drag rundt faste merker.

I HJERTET AV STAVANGER. – Når du våkner etter nattens opplevelser og føler tungt behov for å skryte med likesinnede, åpner vi døren til en heidundrende gladmatbuffe og premieutdeling lørdag aften. Alt skjer i hjertet av Stavanger omgitt av folkefest og glad glad mat. Hva mer kan du forlange?

– Er du fristet, spør arrangøren.

Regattaprogrammet og påmelding.

Vil du vite mer om Gladmatfestivalen så  kan du lese mer på gladmat.no.