Treningshelg i Stavanger 28.–29. april

Innsats til felles glede

Innsats til felles glede

Ulike grupperinger i en seilforening trenger hverandre. I Stavanger Seilforening har man funnet løsninger.

Publisert Sist oppdatert

2. og 3. juni arrangerer Stavanger Seilforening norgescup for joller, og for å få et så stort arrangement i havn er man avhengig av mange frivillige dugnadstimer og funksjonærer.

GRATIS TRENINGSHELG. For å motivere seilere i området til å bidra med dugnadsinnsats tilbyr Stavanger Seilforening en gratis treningshelg til alle båter som kan stille seks mannedager på dugnad under norgescupen, forteller Tordis Stangeland i foreningen i en pressemelding.

Treningshelgen for storbåter skjer i samarbeid med Thomas Nilsson og North Sails. Den foregår 28. og 29. april med utgangspunkt i Ulstein kloster. Det blir seiling på korte baner med mange starter og flere videokameraer og gjennomgang med undervisning i klasserom på land.

BANEMANNSKAPER.  – Treningen er åpen for båter fra alle klubber, her er hensikten å få tilgang til flest mulig seilere som kan være banemannskap under norgescupen, sier Stangeland, som fortsetter:

– Thomas Nilsson og resten av teamet fra North Sails har lang tradisjon for å arrangere slike treningshelger på Østlandet, men dette er første gang i Stavanger.

FORSPRANG. Hun håper at de som deltar vil få et solid forsprang på alle de andre som stiller til start når de populære onsdagsregattaene starter i mai. Men, hun håper også at alle som dermed også blir med på norgescup-arrangementet vil oppdage hvor morsomt det er å arrangere regatta.

Vi har god tradisjon for dugnad på regattarrangementer i Stavanger, men det er gjerne båteiere og de ekstra ivrige som kommer, sier Tordis Stangeland – driftsjef i foreningen.