Watski Skagerrak TwoStar 2012

Snart må det settes deltager-tak

Snart må det settes deltager-tak

15. april må Fredrikstad Seilforening bestemme hvor mange satellitt-trackere som skal benyttes i Watski Skagerrak TwoStar. Da vil det samtidig bli satt tak på hvor mange som får delta.

Publisert Sist oppdatert

Deltagerne i Watski Skagerrak TwoStar vil i år bli tracket ved hjelp av satelitt-tracking levert fra det britiske selskapet Yellow Brick. Satellitt-tracking betyr at båtene vil kunne følges hele veien, også når de befinner seg midt ute i Skagerrak, noe som er en svakhet med tracking basert på mobilnettverket eller AIS.

Tracking er blitt et populært hjelpemiddel til å kunne formidle spenningen og utviklingen av en regatta til publikum verden over, og som en av de ledende aktørene innen satellitt-tracking, har Yellow Brick pågang på sine trackingenheter.

DEADLINE 15. APRIL. – 15. april må vi legge inn en bestilling på hvor mange satellitt-trackere vi trenger, sier Lars-Erik Larsen, regattasjef for regattaen.

– Satellitt-tracking er en kostbar løsning, og det betyr at vi ikke kan bestille flere trackere enn vi har deltagere, noe som igjen betyr at vi er nødt til å sette et tak på deltagelsen utifra hva vi tror er realistisk nå opp i den 15. april. Vi har ikke råd til å ta noen sjanser, sier han og antyder at taket på antall deltagere vil ha direkte sammenheng med hvor mange som er påmeldt 15. april.

OPPFORDRING. Han oppfordrer derfor alle seilere som har tenkt å delta i Watski Skagerrak TwoStar, men som ikke har meldt seg på ennå, til å flagge dette innen 15. april.

– Fredrikstad Seilforening ønsker seg – i likhet med alle dem som til nå har meldt seg på – at flest mulige båter skal stille til start 13. juni, sier han.

Begrensningen vil kun gjelde for den lange, originale TwoStar-banen. Watski TwoStar Rally, som går i to etapper langs kysten, vil bli tracket på vanlig GSM-måte, og der er det foreløpig ikke snakk om å sette noe deltager-tak.

– Foreløpig har vi trackere nok til denne banen, sier Larsen.

SLIPPER OPPFRISKNING. Lars-Erik Larsen gjør oppmerksom på beslutningen om at seilere som har fullført to Watski Skagerrak TwoStar-regattaer de siste fem årene, slipper å ta oppfriskningskurs dersom de skal seile som mannskap og sikkerhetskurset deres er gått ut på dato.

Per i dag er det 59 påmeldte båter i Watski Skagerrak TwoStar.