Søk i arkivet

Watski Skagerrak TwoStar 201290 deltagere på den lange banen

90 båter vil i år få seile på den lange banen. Fortsatt er det noen ledige plasser.

– Per i dag er det 80 påmeldte båter til Watski Skagerrak TwoStar, og med tanke på at det ennå er noen måneder igjen til regattastart, har vi tatt sjansen på å bestille 90 trackingenheter, sier Lars-Erik Larsen i Fredrikstad Seilforening.

Seilerne vil i år kunne bli fulgt igjennom hele seilasen ved hjelp av satellitt-tracking, men fordi det er stor etterspørsel etter denne type tracking til andre regatta-arenaer rundt om i verden, måtte Fredrikstad Seilforening bestemme seg for antall enheter allerede 15. april. Og beslutningen falt ned på 90.

10 LEDIGE PLASSER. Det betyr at det fortsatt er 10 ledige plasser for dem som ønsker å delta på den lange banen; den opprinnelige Watski Skagerrak TwoStar-banen i en trekant rundt Skagerrak.

Utfordringen med tracking på denne banen er å få kontakt med båtene når de er midtfjords i Skagerrak på grunn av dårlig dekning, og at båtene beveger seg innenfor tre lands områder. Dette kompliserer vanlig tracking ved hjelp av mobilnettet. Tracking ved hjelp av satellitter skal løse begge disse problemene.

VENTELISTE. Når 90 plasser er fylt opp, vil venteliste bli innført. Tidligere regattaer har vist at det alltid vil være noen som trekker seg før start, hvilket betyr at det ikke vil være fåfeng og håpløst å stå på en venteliste.

– Og, sier Lars-Erik Larsen, – skulle det slumpe til at Yellow Brick, leverandøren av satellitt-tracking, hadde ledige trackere når regattaen nærmer seg, vil vi selvsagt forsøke å få fatt i dem. Vårt mål er at alle som har lyst til å delta i Watski Skagerrak TwoStar skal få ønsket sitt oppfylt, men per i dag kan vi altså bare love plass til 90 båter.

FRITT FREM I WATSKI TWOSTAR RALLY. Når det gjelder regattaens andre bane-alternativ, seilasen som går under navnet Watski Rally TwoStar, vil det ikke være noen begrensninger når det gjelder deltagelse – foreløpig. Per i dag er kun 12 båter påmeldt, men arrangørene i Fredrikstad Seilforening regner med at deltagelisten vil vokse i betydelig grad når påmeldingsfristen, 21. mai, nærmer seg.

Denne regattaen vil bli tracket ved hjelp av enheter som formidler posisjonsangivelsene via GSM-nettet, og ettersom dette er en kystnær regatta vil det stort sette være dekning hele tiden.

– Med mindre noen stikker langt til havs for å finne vind, da, sier Larsen.

Slike trackere er det et rikelig antall av.

Watski TwoStar Rally går over to etapper med start og pitstop på Hankø. 1. etappe har runding ved Jomfruland hvoretter seilerne returnerer til Hankø. 2. etappe går til Persgrunnen på svenskekysten og tilbake til Hankø via Sydostgrunnen ytterst i Sandefjordsfjorden.

– Vi tror dette vil bli en morsom og spennende regatta med mange spennende strategiske valg, sier Larsen, som håper den neste måneden vil bringe mange deltagere inn på deltagerlisten i denne regattaen.

Informasjon og påmelding til regattaen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen