Norgescup 1

Over 200 båter møtes i Tønsberg

Over 200 båter møtes i Tønsberg

Over 200 båter stiller til start i årets første norgescup, som Tønsberg Seilforening er vertsskap for.

Publisert Sist oppdatert

[Korrigert og oppdatert 24. april 2012] Med 72 deltagere er Optimist-klasse A den største når norgescup-sesongen skytes i gang i Tønsberg. I tillegg vil det være 23 deltagere i klasse B, hvilket betyr at det blir nærmere 100 Optimist-seil å se utenfor Fjærholmen.

Ingen av norgescupens tre beste i Optimist i 2011 deltar; de har alle falt for aldersgrensen i klassen og flyttet over til Euorpajolle-klassen. Der skal NC-debutantene Henrik Andersen, Nesodden, Kristoffer Rosmo, Bundefjorden og Marcus Salterød Jonas fra Horten måle krefter med klassens Euorpajolle-klassens ringrever.

TØFF EUROPAJOLLE-KLASSE. Den hardeste nøtten å knekke i den klassen blir trolig Soons Nicholas Fadler Martinsen, som kommer fra Italia med gode påske-plasseringer i bagasjen. På Gardasjøen der ble han nummer 8 blant hele 160 Europajoller. Godt på Gardasjøen gjorde også Håvard Katle Fjon fra Stavanger (nr. 9) og Endre Nordstrand fra Bærum (nr. 11) det. Begge stiller i Tønsberg.

I alt er det påmeldt 49 båter i Europajolle-klassen.

STANDARD-SVIKT I LASER. Tilsammen 29 Lasere stiller til start, men de er fordelt på tre klasser; Standard, Radial og 4.7. Laser 4.7 har flest deltagere, 14 båter, og i denne klassen er det fritt frem for nye talenter å hevde seg. Fjorårets NC-vinner sammenlagt og nybakt verdensmester i Laser 4.7, Celine Therese Herud, Moss og Cedrik Kløvstad (nr.3 i NC i 2011) har vokst videre og stiller i Laser Radial i Tønsberg.

I Laser Radial stiller det 12 båter til start, og foruten de allerede nevnte, stiller enerne i klassen fra i fjor, KNS-seilerne Hermann Tomasgaard og Henrik Begby, opp for å forsvare sitt hegemoni i klassen.

Laser Standard-klassen er sørgelig tynn; kun tre seilere har valgt å ta turen til Tønsberg.

TYNT I ZOOM8. Tynt er det også i Zoom8-klassen – kun 8 båter.

– Det skyldes at det er europacup i København samtidig, og dit reiser det 15 norske båter, forteller Frode Pedersen i Norsk Zoom8 Klubb.

Det betyr at Ingen av de tre beste fra norgescupen sammenlagt i 2011 er å finne på deltagerlisten i Tønsberg.

Ran Seilforening skal arrangere VM i klassen fra 4. til 10. august i 2013, og det bør bety økt aktivitet og deltagelse i klassen i tiden fremover.

29er-klassen kan by på 12 lag der alle de beste er på plass. I brett-klassen, BIC 293, er det 13 påmeldte seilere.

Påmeldingsfristen er løpt ut, men det er ennå anledning til å etteranmelde seg. 26. april kl 23:59 stenges døren endelig.

Påmelding og komplett deltagerliste finner du på regattaens hjemmeside. Tips: Vil du se mannskapsnavn i 29er-klassen, trykk på «utvidet liste» og ønsket sortering-