Watski Skagerrak TwoStar 2012

Spesiell båt følger deltagerne

Spesiell båt følger deltagerne

Fredrikstad Seilforening har fått en spesiell følgebåt til Watski Skagerrak TwoStar. Den håper de å fylle med folk fra media.

Watski Skagerrak TwoStar er en styrkeprøve – ikke minst om Skagerrak viser seg fra sin viltre side, slik dette farvannet har gjort for seilerne de siste årene. Hva seilerne er med på ønsker arrangøren, Fredrikstad Seilforening, å la media få oppleve på nært hold, og for at de skal få det, har de hyret inn testbåten til  Sleipner Motor AS på 58 fot.

– Med denne båten har vi nå mulighet til å følge regattaen på nært hold under hele seilasen, og vi er i kontakt med medier som er interesserte i å være med oss, sier Lars-Erik Larsen i Fredrikstad Seilforening.

Båten vil også bli brukt som et ledd i SEILmagasinets dekning av regattaen. Den foregår på regattaen og SEILmagasinets hjemmeside når regattaen pågår.

2 X 800 HK. – Dette er en skikkelig bøs båt, sier Larsen.

Båten er på 58 fot og er god for 35 knops fart – noe 2 x 800 hestekrefter under dørken sørger for. Den er spekket med testutstyr fra Sleipner Motor AS og har blant annet hydrauliske trøstere, eleketrohydraulisk servostyring og stabilisatorer.

Det siste kan komme godt med om det blir skikkelige Skagerrak-forhold.