Søk i arkivet

FødeseilasenMedvindsseilas for hele familien

Flødeseilasen vil leve opp til navnet; det skal være en medvindsseilas for familieseilere og mye sosial hygge.

«Flødeseilasen» er i løpet av en håndfull år blitt en velkjent regatta helt sør i landet. Siden 2006 er regattaen med kappseiling mellom Kristiansand og Lillesand blitt arrangert. Og det med stort hell.

Regattaen er et samarbeid mellom de to naboforeningene Vågsbygd Seilforening og Lillesand Seilforening, henholdsvis foreningen med ansvaret for start og innkomst.

FAST LØP. – Vi har diskutert om regatta-banen skal alternere med seiling østover det ene året, og vestover det andre året, men vi har landet på at regattaen skal gå fast fra Vågsbygd til Lillesand, sier regattaens initiativtager, Bjørn Stien.

– Dette er en medvindsseilas, sier Thor Bylund, mangeårig leder i Lillesand Seilforening.

– Vi vil ha med familie-seilerne, og ikke først og fremst de råeste regattaseilerne. Det er ikke bare bare å seile i medvind heller, og i fjor hadde vi to båter som brakk masten. Skulle vi ha hatt kryss-seilas i fjor, er der få som hadde kommet til mål.

FOR ALLE. – I fjor var det fire klasser, men eksakt klasseinndeling er avhengig av påmelding. Det vil bli klasser for LYS med gyldig lysbevis, shorthanded ved nok påmeldte, turklasse uten gyldig LYS- og familieklasse. Endelig klasseinndeling vil bli besluttet senest ved registrering, sier Bjørn Stien.

Tradisjonen tro blir Vågsbygd Seilsenter på Bredalsholmen samlingsplass før start. Som vanlig blir det samling og sosialt samvær for seilerne fredag kveld og mulighet for en god frokost lørdag morgen. Lørdag ettermiddag, etter innkomst for alle seilerne, blir det premieutdeling i Lillesand havn hvor Lillesand Seilforening arbeider for å reise klubbhus. Her blir det servering, utdeling av premier og fest med levende musikk.

Påmelding til denne lisenspliktige seilasen skjer på regattaens hjemmeside.

I skrivende stund er det fem påmeldte båter.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen