Søk i arkivet

Operaen sett fra luften.
Foto: birdseyepix.com/Christopher Hagelund.
Operaen sett fra luften. Foto: birdseyepix.com/Christopher Hagelund.

Bjørvikasprinten 1. maiStarter sesongen utenfor Operaen

Oslo Seilforening satser på nærhet til Operaen 1. mai. Foreningen starter sesongen med Bjørvikasprinten.

 – Det er slik at Bjørvikabanen er det første området på vannet som er regulert som regattabane av Oslo kommune, så det måtte vi gjøre noe med, sier regattasjef i Oslo Seilforening, Alex Quirk, til SEILmagasinet.

– Det er jo gjerne slik at alle foreninger har sine vår- og høstregatter, men vi håper på å etablere Bjørvikasprinten som en tradisjon for oppstart av sesongen, fortsetter han.

Seilasen seiles på faste merker i indre del av Oslofjorden og vil ha start og målgang på Bjørvikabanen rett utenfor Operaen.

– Starten er satt til klokka 12 og vi har tenkt slik at man går i mål ikke senere enn klokka 19. Det blir også runding rundt speilskulpturen utenfor Operaen, sier Quirk.

1. MAI. Oslo Seilforening håper på et maritimt 1. mai-tog hvert år og så langt har 12 båter meldt sin interesse. Foreningen håper på det dobbelte og eventuelle deltagere må bestemme seg innen 27. april klokka 12.

Påmelding foregår via SEILmagasinets påmeldingstjeneste.

– Vi håper som sagt at dette vil kunne bli en oppstart på sesongen i Indre Oslofjord og at dette kan bidra til å fargelegge den nye bydelen Bjørvika.

– Det blir premieutdeling på kroa hos Oslo Seilforening, med tilhørende seilerøl og middag. Kroa åpner forøvrig døren for sesongen 1. mai, avslutter regattasjef Quirk.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen