Snart 40 påmeldt

Lag fra Shetland til start i Seilmakeren DH

Lag fra Shetland til start i Seilmakeren DH

Deltagerlisten til Seilmakeren Doublehanded nærmer seg 40. Nå er et lag fra Shetland på vei inn på listen.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, jeg har fått i oppdrag å hjelpe et lag fra Shetland med å melde seg på, bekrefter leder at Askøy Seilforening, Thorvald Haarberg.

Det betyr at regattaen foreløpig vil ha to utenlandske lag. Dick Koopmans  og Jaap Russchen fra Nederland i deres Koopmans 35 – en båt Dick selv har tegnet – er allerede påmeldt.

LAG FRA ØSTLANDET. Det er også flere lag fra Østlandet påmeldt, og blant dem Norges kanskje største shorthanded-kjendiser, Simen Løvgren (Asker) og Rune Aasberg (Bundefjorden). I fjor deltok de i den transtalantiske regattaen Transat Jacques Vabre der de seilte seg inn til en meget hederlig 4. plass. Om de vil stille med Class 40en SOLO eller en annen båt i Seilmakeren Doublehanded, er ikke bestemt ennå.

Også Lars Petter Karlsen og Vidar Moe fra Fredrikstad har valgt å ta turen rundt Lindesnes for å delta i Seilmakeren Doublehanded – en regatta Karlsen tidligere har fortalt SEILmagasinet er den morsomste regattaen han deltar i.

Per i dag er det 38 lag påmeldt – et tall som er langt unna både mål og håp hos arrangøren Askøy Seilforening, og når det er over 10 prosent av deltagerne som kommer langveisfra har de kanskje grunn til å spørre seg:

– Hvor blir det av vestlendingene?

KAN KUPPE RANKINGEN. Seilmakeren Doublehanded har vekttall 1,5 på SEILmagasinet Shorthandedranking og med rekordmange tellende shorthandedregattaer på Vestlandet, har vestlendingene i år virkelig sjansen til å «kuppe» listen og hevde seg i konkurransen om å blir Årets Shorthandedseiler.

Men det betinger selvfølgelig at de stiller opp.

Seilmakeren Doublehanded finner sted 24. mai. Påmeldingsfristen er 10. mai. Du finner inngang til påmeldingen og informasjon på regattaens nettside.