VM Star Hyères – 2012

– Det hadde jo vært fint med en gullstjerne

– Det hadde jo vært fint med en gullstjerne

På lørdag starter VM i Starbåt. TEAM LODESTAR har gull i blikket.

Publisert Sist oppdatert

Imorgen starter første seilas i verdensmesterskapet i Star. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er klare for et stort mesterskap fylt opp med mange av de beste seilerne seiling kan by på.

I 2010 gikk VM i Rio de Janeiro. Iain Percy og Andrew Simpson vant, mens TEAM LODESTAR endte på en 8. plass. I 2012 leder de ISAF-rankingen, har i prinsippet OL-billetten i lomma og kan seile med senkede skuldre.

– Det er riktig. Stressnivået er litt lavere, men vi seiler alltid for å vinne, sier Petter Mørland Pedersen til SEILmagasinet idag.

– Det hadde vært fint med en gullstjerne i storseilet, legger han til.

I Starklassen er det slik at de som er verdensmester, uansett årstall, kan bytte ut den røde Star-stjernen i storseilet med en i gull.

– Det er jo litt flaut å seile OL uten gullstjerne, sier Pedersen og ler.

FORKJØLET. Pedersen forteller at de fikk målt inn båten i går, de er begge godt fysisk forberedt, selv om Pedersen er litt småsyk med hals og forkjølelse.

– Det går nok bra. Vi var sykere da vi startet i Rio, forteller han.

Laget er veid inn. Melleby veier 87 kilo, mens vekten stoppet på 107,7 da gast Pedersen entret den. Én kilo under den totale maksvekten.

Å lese deltagerlisten er som en tur gjennom seilingens «hall of fame». Den er fylt opp med seilere som er like interessert i en gullstjerne som TEAM LODESTAR.

– Det er nok England og Brasil som blir de sterkeste, men bak er det mange som kan være der oppe, sier Pedersen.

– Men vi har ingen sperrer for at noen er bedre enn oss, avslutter Petter Mørland Pedersen.