SEILmagasinet Shorthanded Ranking 2012

Denne helgen starter ballet

Denne helgen starter ballet

Denne helgen tildeles årets første poeng i SEILmagasinet Shorthanded Ranking. Det skjer tre steder rundt om i landet.

Publisert Sist oppdatert

11. mai starter poengsankingen på SEILmagasinets Shorthanded Ranking for alvor, og det skjer i Oslofjorden, i Trondheim og i Bodø. Årets første shorthanded-arrangementer har tilsammen samlet nærmere 80 båter.

GOD DELTAGELSE I ASKER. Flest deltar det i Asker Seilforenings Oslofjorden Rundt, der 43 båter legger i vei på en runde rundt i fjorden fredag kveld. Lørdag deltar det noe færre, 26 båter, og det er disse 26 båtene som gjennom sin sammenlagtplassering de to dagene vil kjempe om rankingpoeng. De øvrige 17 båtene som deltar fredag, har valgt å seile med fullt mannskap lørdag formiddag.

TRACKING I BODØ. Lengst skal seilerne i Bodø seile. Hele 100 nautiske mil skal de tilbakelegge i Nordland Offshore Race, og det vil i år igjen være mulig å følge båtene hele veien rundt i Lofoten ved hjelp av tracking og oppdateringer som foreningen står for underveis. 23 båter er påmeldt, og den ene av de to klassevinnerne fra 2011 stiller for å forsvare posisjonen sin. Remi Rasmussen og Magnus Whatley vant i sin Salona 37 SWAI – og de ivrer nok for å gjøre det igjen, for duoen var de aller første til å melde seg på til årets regatta.

KNALLFORHOLD. Langt skal også de 15 båtene som forventes å stille til start i TSF Doublehanded seile.

– Løpet er planlagt å være 75 nautiske mil langt og det vil gå i sentrale deler av Trondhjemsfjorden, forteller primus motor Arild Schei til SEILmagasinet.

Starten går fredag kl 19 og strekker seg igjennom natten og ut på lørdag formiddag. Værmeldingen tyder på mellomvind, god temperatur og litt regn i løpet av natten.

– Det ligger med andre ord an til knall seiling, sier en entusiastisk Schei.

TJUVSTARTET. Rankingen har for så vidt tjuvstartet, for allerede forrige helg gikk Isbryter’n i regi av Drøbaksund Seilforening av stabelen. Den inngår i den nyetablerte regattaserien Malla Cup - og sammenlagtresultatet i Malla Cup teller med på rankingen.

Siste regatta i Malla Cup vil være Hurum Golden Cup 8. september, og først da vil det være klart hvem som drar avsted med rankingpoengene.