SEILmagasinet Shorthandedranking 2012

Seier løftet «the Heldals» til topp 10

Seier løftet «the Heldals» til topp 10

Seier i Oslofjorden Rundt løftet Anne og Arild Heldal inn på topp 10-listen i SEILmagasinet Shorthandedranking.

Publisert Sist oppdatert

De første bevegelsene på SEILmagasinet Shorthandedranking 2012 har funnet sted, og det mest markante som skjedde etter helgens to tellende arrangementer, Oslofjorden Rundt i Asker og Nordland Offshore Race i Bodø, var at ekteparet Heldal fra Røyken skjøv Bernt Svendsen fra Askøy ut av topp 10-listen. De vant sin klasse i Oslofjorden Rundt.

Anne Heldal passete dermed Kristin Songe-Møller som den høyest rankede kvinnelige seileren.

FREM 128 PLASSER. Inne på topp 10-listen skjedde det også innbyrdes rokkeringer. Per Ottar Skaaret fra Asker klatret fra 7. til 5. plass, mens det for Tor Hove, Bærum gikk omvendt; han falt fra 5. til 7. plass.

Lengre nede på listen resulterte Bernt Aanonsens seier i Nordland Offshore Race i en forbedring fra 183. til 55. plass på listen.

Hele listen finner du på SEILmagasinet Shorthandedrankings egen nettside.

BESTE KVINNER. De fem beste kvinnelige seilerne på rankingen er etter sesongens to første regattaer:

  1. Anne Heldal, Røyken - 321,6 poeng
  2. Kristin Songe-Møller, Asker - 274,7 poeng
  3. Tina Thuesen, Danmark - 153,1 poeng
  4. Nina Rosenlund, Ran - 132,3 poeng
  5. Christin Larsen, Fredrikstad - 131,3 poeng

KALDT I TRONDHEIM. Også Trondhjem Seilforenings TSF Doublehanded vår stod på planen i weekenden, men den ble ikke poenggivende.

– Etter ukesvis med kulde, sludd og regn, var det få som frivillig ville utsette seg for en natt med stiv kuling og tempertur ned mot null. Vi avlyste og tok en DH-regatta med de samme fire båtene dagen etter i stedet, rapporterer Arild Schei fra Trondheim.

Neste regatta på rankingen er Helly Hansen Skagen Race som starter i kveld. Deretter følger Huftarøy Rundt i regi av Os Seilforening 19. mai.