Norgescup i Asker

Norgescup i venting

Norgescup i venting

Norgescupen i Asker ble en tålmodighetsprøve. Vind i forkant av en regnværsfront ble redningen.

Publisert Sist oppdatert

Optimist-seilene stod tett på Blakstadtangen, og over dem alle hang svarstanderen slapt på signalmasten foran klubbhuset til Asker Seilforening. Slik artet hele søndagen seg for seilerne som var kommet til Asker for å seile norgescup. Ved 14-tiden syntes regattasjef Terje Brandt-Rasmussen nok fikk være nok. Med en blank Indre Oslofjord ble svarstanderen tatt ned og norgescupen erklært for avsluttet.

FORFRISKENDE VIND. Tilsvarende var det mesteparten av lørdagen også, og hadde det ikke vært for en tiltykning til regn i sørvest som bragte forfriskende sønnavind inn fjorden utpå ettermiddagen, hadde det ikke blitt et eneste resultat å skrive hjem om fra norgescupen i Asker.

Vinden som kom, kom godt – og den kom frisk. Opp mot 12 m/sek målte man på banen for Europajolle og Laser 4.7. Noe tilsvarende var det på alle de tre andre banene en stor, frivillig funksjonærstand hadde rigget i stand for de nærmere 300 tilreisende seilerne. Det betød at man fikk gjennomført to seilaser i noen klasser og tre i andre. Det betød også at man fikk reelle gode resultatlister til syvende og sist.

Man fikk reddet norgescupen i havn, selv om det nok er ventingen på vind seilerne nok vil huske best.

VINNERE. I Europajolle ble det Lars Johan Brodtkorb fra Horten som knep seieren foran Nicolas Fadler Martinsen fra Soon.

I Laser 4.7 ble det hjemmeseier til Torstein M. Langan fra Asker. Eline Flotoft Einan sørget for dobbeltseier til Asker i denne klassen.

I 29er-klassen vant tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup fra KNS samtlige tre seilaser, og de sikret seg dermed sannsynligvis plassen som norske representanter i ISAF-VM for juniorer. Plassen knep de foran Bror With og Ludvig Johansson fra Asker.

Risør-seilerne Tomas og Mads Mathisen vant RS Feva-klassen foran to svenske lag som hadde tatt turen til Asker.

Horteen-seilerne Olav Saltrød Jonas og Mads Severin Hassum-Olsen dominerte Optimist A-klassen og sørget for dobbeltseier til byen som snart er innkomssted for Færderseilasen.

I Optimistenes B-klasse ble det Eirik Bakke fra Moss som vant foran Mats Jørgen Engesund fra Horten.

Brettklassene ble vunnet av Nora E.Lindland, SBF, Kristian Wendelborg, KNS, Theodor Sundby, Asker og Fabian Wilkens Solheim KNS.

Komplette resultatlister finner du på hjemmesiden til Asker Seilforening.