Watski Skagerrak TwoStar 2012

Håper på over 100 båter

Håper på over 100 båter

Fredrikstad Seilforening håper på over 100 båter i Watski Skagerrak TwoStar. Derfor er påmeldingsfristen utsatt med én uke.

Publisert Sist oppdatert

Hadde Fredrikstad Seilforening fastholdt på påmeldingsfristen som gikk ut i går 21. mai, hadde det blitt 97 båter som starter i Watski Skagerrak TwoStar og Rally i år.

– Jeg synes vi bør forsøke å komme over 100, sier Lars-Erik Larsen i Fredrikstad Seilforening.

UTSATT EN UKE. Og for å muliggjøre dette har foreningen utsatt påmeldingsfristen med én uke. Nå er tidspunktet for sistefrist satt til 29. mai kl 23:59.

Per i dag er det 80 båter påmeldt til Watski Skagerrak TwoStar og 17 båter som stiller til start i mer kystnære Watski TwoStar Rally.

SATELITT-TRACKING. På den lange banen er det satt et deltagertak på 90 båter fordi det er det antall satellitt-trackere man har tilgjengelig. Det betyr at det fortsatt er 10 ledige plasser på denne banen.

– Ved å benytte satellitt-trackere er vi sikret at vi kan følge båtenes seilas hele veien rundt banen – også når de er midt ute på Skagerrak. Dette håper vi vil gi regattaen et ekstra løft og gjøre opplevelsen for alle dem som følger regattaen på Internett enda mer spennende, sier Larsen.

Ved annen type tracking vil posisjonen til båtene falle ut når de er midt i Skagerrak på grunn av manglende mobildata-dekning.

LAVERE TERSKEL. I Watski TwoStar Rally, som går i to etapper langs kysten av Norge og Sverige med Hankø Yacht Club som pitstop, er det ingen deltagerbegrensning.

– Jeg er litt forundret over at ikke flere har meldt seg på til denne regattaen. Jeg tror det vil bli en strålende regatta på en spennende bane, sier Lars-Erik Larsen.

I motsetning til i Watski Skagerrak TwoStar, som går på en trekantbane rundt Skagerrak, kreves det ikke sikkerhetskurs eller flåte om bord for dem som deltar i Rally-regattaen.

– Det gjør kravene til å delta lavere for dem som vil forsøke seg på en real shorthanded-utfordring, mener Larsen.

100 BÅTER? Ved at Fredrikstad Seilforening nå har utsatt påmeldingsfristen med en uke håper han på at den magiske grensen på 100 båter skal overskrides og at mange som har gått og lurt på om de skal være med eller ikke, faller ned på at de vil.

Påmelding og informasjon om regattaen finner du på regattaens hjemmeside.