SEILmagasinet Shorthandedranking

Rune Aasberg og Per Ottar Skaaret klatrer

Rune Aasberg og Per Ottar Skaaret klatrer

Etter siste helgs shorthanded-regattaer er det Rune Aasberg og Per Ottar Skaaret som har  klatret høyest på SEILmagasinet Shorthandedranking.

Publisert Sist oppdatert

Med seier over all i Helly Hansen Skagen Race trygget Simen Løvgren fra Asker lederposisjonen på SEILmagasinet Shorthandedranking og leder nå med nesten 200 poeng på nærmneste utfordrer, Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad. For makkeren til Simen Løvgren, Rune Asberg fra Bundefjorden, resulterte Skagen-seieren at han klatret fra 6. til 3. plass på rankingen.

Han fikk godt følge av Per Ottar Skaaret fra Asker, som også klatret oppover; fra 5. til 4. plass.

Se ny, oppdatert rankingliste.

Litt lenger bak tok også Jørun Fjøsne fra Stord et skritt i riktig retning etter å ha blitt nummer tre i SPV Huftarøy Rundt; fra 8. til 7. plass.

TILBAKE PÅ TOPP 10. For Vidar Moe fra Fredrikstad resulterte Helly Hansen Skagen Race i at han atter er tilbake på topp 10-listen. Moe, som for en del år siden vant Hankø OneStar over all, har vært ute av det desiderte toppsjiktet en stund, men er nå tilbake for fullt som fast makker med Lars Petter Karlsen. Moe ligger nå på 10. plass på rankingen.

Denne plassen kan han forbedre ytterligere. Både han og Lars Petter Karlsen stiller til start i Seilmakeren Doublehanded som starter torsdag 24. mai kl 1800 som den eneste båten som i år har tatt veien fra Østlandet til Vestlandet.

GOD KVALITET. Fire av topp 10-seilerne på rankingen stiller for øvrig i Seilmakeren Doublehanded i år. Foruten Karlsen og Moe, er det også Jørund Fjøsne fra Stord og Karl Otto Book fra Åsgårdstrand og Bergen.

Ser man litt større på det, deltar 17 av de 50 beste på rankinglisten i Vestlandets store shorthandedregatta – noe som forteller om meget god kvalitet på feltet som legger i vei i morgen kveld.

Du kan følge Seilmakeren Doublehanded «live» på regattaens nettside.