Sparebanken Vest Huftarøy Rundt 2012

Lett vind rundt Huftarøy

Lett vind rundt Huftarøy

Været var bra, men vinden lett i seilas Sparebanken Vest Huftarøy Rundt. Eivind Mellingen rapporterer.

Publisert

Lørdag 19. mai arrangerte Os Seilforening den årlige Huftarøy Rundt-seilasen. Været skulle vise seg fra en langt finere side enn det som har vært tilfellet de siste årene. Vinden derimot skulle vise seg å bli en hard nøtt å knekke. Bare minutter før start var det havblikk i startområdet, men heldigvis fylte fjorden seg med vind fra nord akkurat i tide til at seilasen ikke ble utsatt.

SPINNAKERSEILAS. Feltet startet med spinnaker og satte kursen mot sørspissen av Huftarøy. Etter to timer med spinnaker var det OLLIE ROYAL (Finngulf 38) med Svein Andre Hol fra Askøy som først rundet Blænesøya, tett fulgt av OCEAN SPIRIT (Farr 30) med Erik Rosenberg, Bergen, SCIROCCO 3 fra shorthanded-klassen med Bernt Svendsen og Øyvind Krokeide, Askøy og FS2 (First 34.7) bemannet av Jan Vidar Nordstrand og Torvald Fossestøl fra Nordhordland – også de shorthanded-seilere.

Bekkjarviksundet skulle vise seg å være nøkkelen i denne regattaen. Her var det mange båter som ble fanget av vindstille. De som fant vinden først, fikk et flott utgangspunkt for resten av seilasen.

AVKORTNING. Etter at feltet hadde brukt nesten tre timer før Bekkjarviksundet var passert, valgte regattakomiteen å avkorte årets seilas ved øyen Grøningen. Dette var en helt korrekt avgjørelse av arrangør da bakre del av feltet ville hatt store problemer med å fullføre innen maksimaltiden var utløpt.

Aller beste korrigerte tid endte Jan Åge Langeland og Greta Blakstad fra Bergen i Expressen X-LISA. De vant med det shorthanded-klassen, som var den største med 13 deltagere.

Fullstendig resultatlise kan man finne nettsidene til Os Seilforening.


Bilder fra seilasen kan du finne på nettstedet vestlandsseiling.no.