Seilmakeren Doublehanded 2012

Treg start i flau vind

Treg start i flau vind

Havblikk har ført til start-utsettelse for Seilmakeren Doublehanded. Regattasjefen leter etter vind.

Publisert Sist oppdatert

Høytrykket over Norge har ført til pent, vakkert sommervær som mange gleder seg over, men det har også gikk arrangørene av shorthandedregattaen Seilmakeren Doublehanded, Askøy Seilforening, problemer: I skrivende stund leter praktisk talt regattasjefen etter vind.

TREKKER NORDOVER. – Vi har valgt å trekke med oss hele feltet nordover i Hjeltefjorden for å finne vind. På det opprinnelige startstedet var det ikke et vindpust, men vi har foreløpig heller ikke funnet noe lenger nord. Om vi må, kommer vi til å ta med oss båtene helt til Fedje før vi eventuelt får startet dem, men planen er å finne vind fortest mulig og få avgårde båtene, sier regattasjef Haavard Espeseth om bord i startbåten til SEILmagasinet.

Regattaen skulle opprinnelig starte klokka 18:00, og det er lite trolig at noen start vil finne sted før klokka 20:00.

Ved Fedje er det tidligere i dag meldt om 5 m/sek sterk vind, så det er denne vinden regattasjefen håper fortsatt står.

SVAK VIND. Værvarselet lyder på svake sydlige vinder i kveld og natt. Det vil også være perioder med vindstille, før det utpå kvelden fredag skal sette inn en nordlig, tiltagende vind, som forhåpentlig vil bringe alle båtene tilbake til mål før maksimaltiden løper ut lørdag kveld kl 18:00.

Over 50 båter stiller til start i Seilmakeren Doublehanded. SEILmagasinet vil følge regattaen ringside fra start til mål. Alle båtene har trackere om bord som gjør at de kan følges hele veien til og fra Florø, og på regattaens hjemmeside blir seilasen kontinuerlig kommentert og nyhetsoppdatert. Der vil også seilerne selv legge ut bilder og tekst fra sine inntrykk om bord.