Seilmakeren Doublehanded 2012

Flotte forhold i natt

Flotte forhold i natt

Deltagerne i Seilmakeren Doublehanded rapporterer om flott seiling i natt. Nå nærmer de første båtene seg pitstop i Florø.

Publisert Sist oppdatert

Mens værvarselet lød på svært begrenset med vind i natt, rapporterer seilerne om en natt med flott seiling og vind stort sett hele tiden. Den har variert litt i styrke og retning, men det har sjelden vært helt vindstille.

KLART FORAN.– Men vi har hatt våre runder drivende rundt i le av noen øyer her og der, forteller Lars Petter Karlsen om bord i Elan 410en NICOLINE. De ligger som nummer to på vannet i den største klassen som skal runde Kalvåg nord for Florø, men på korrigert tid har de avstanden inne til WHITE SHADOW (Landmark 43) med Torkjell Valland og Karlo Otto Book, slik at de leder på korrigert tid.

De to ligger klart foran resten av feltet som seiler i den største klassen og som skal runde Kalvåg nord for Florø.

I FLORØ KLOKKA 12? Av båtene som skal seile rett inn til pitstop i Florø, kan det se ut som om Farr 30en TBN med Erik og Fredrik Rosenberg fra Bergen vil være de første til å gå i mål. De ligger i skrivende stund ca. 10 n mil fra mållinjen i Florø, der det venter seks timers pitstop-hvile. Ifølge trackingen med 3–4 knops fart, hvilket betyr at de vil kunne være i Florø ved 12-tiden.

Med sin posisjon godt foran feltet, leder Farr 30en også LYS-klasse 1,25–1,30 på korrigert tid.

NEDERLANDSK LEDELSE. I LYS-klasse 1,19–1,25 er det nederlandsk i teten. Dick Koopmans, som deltar med sine egendesignete 35-foter, og Jaap Russchen har inntatt en solid ledelse i denne klassen. Båten er tegnet med transatlantiske regattaer for øyet og er en båt som skal tåle mye vind, men til tross for at Koopmans uttrykte pessimisme med henblikk på forholdene før start, ser det ut til at de har fått god fart på båten JAGER.

I LYS opp til 1,18 er det Express-seilerne Tom Erik Løseth og Svenn Meistveit fra Florø i ELISABETH som store deler av løpet har ligget i tet, men de kjemper hardt mot de siste årenes vinnere, Stig Gard Paulsen/Espen Reiss Mathiesen fra Seilforeningen 1928 i Mixeren MARILD, som hele tiden har pustet dem i nakken.

Følg regattaen minutt for minutt på hjemmesiden til Seilmakeren Doublehanded.