Færderseilasen 2012

Deltagelsen omtrent som i fjor

Deltagelsen omtrent som i fjor

829 båter teller deltagerlisten i Færder’n i år. 870 var det i fjor. Det er en nedgang på snaue 5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

I 2011 opplevde Kongelig Norsk Seilforening et ikke ubetydelig fall i deltagelsen i Færderseilasen. I en årrekke hadde deltagelsen vært godt over 1000 båter, og da antall navn i deltagerlisten i fjor endte på 870 båter, representerte det et markant trend-brudd. Man lurte på hvorfor.

I år har fallet stoppet i det store og hele, men det kan fortsatt registreres nedgang i deltagelsen. Ved utgangen av mai måned talte deltagerlisten 829 båter. Ca. fem prosent ned er det.

SPØRREUNDERSØKELSE. Nedgangen i fjor førte til flittig leting etter årsaker. Sen pinse og ekstra sen Færder-start ble utpekt som en årsak. Lisens, tungvint påmelding og økte krav til sikkerhetsutstyr ble nevnt som andre. Noen endelig konklusjon landet man ikke på.

– Etter årets regatta skal vi gjennomføre en stor spørreundersøkelse for å forsøke å finne ut hva vi kan gjøre for å snu denne trenden og øke deltagelsen igjen, sier Per Bøymo, regatta-ansvarlig i KNS, til SEILmagasinet.

Undersøkelsen vil bli gjennomført i samarbeid med Gambit Hill+Knowlton Strategies.

FLERE MINDRE BÅTER. Per Bøymo sier at nedgangen i deltagelse i fjor og i år er jevnt fordelt over alle klassene, det er ingen klasser som peker seg ut til å være spesielt rammet av deltagersvikt.

– Skal jeg peke på en liten tendens i år, er det at det er flere mindre båter som er med igjen, sier Bøymo.

START PÅ LYSAKERFJORDEN. Nytt av året er at nybegynnere og de som ikke føler seg trygge i massestartene inne i det indre fjordbassenget utenfor Aker brygge, i år tilbys å starte fra Lysakerfjorden. Så langt har bare fem båter benyttet seg av dette tilbudet.

– Vi har nok ikke fått markedsført dette godt nok, sier Bøymo, men påpeker at de ikke kommer til å gi opp dette alternativet med det første.

– Nei, absolutt ikke. Vi vil tilby denne varianten også i nærmeste årene, slutter Per Bøymo.

FØLG SEILASEN. Følg Færderseilasen minutt for minutt! SEILmagasinet vil ha reportasjeteam på plass under hele Færderseilasen som vil holde deg oppdatert med nyheter, bilder, film, blogg og analyser på en egen nettside som er dedikert til Færder’n.