Færderseilasen 2012

– Har du løst inn sponsorlisens?

– Har du løst inn sponsorlisens?

Alle båter som seiler med sponsormerker i regattaer – også Færderseilasen – må ha innløst sponsorlinsens. – Dette kommer vi til å sjekke, sier Vibecke Schøyen i Norges Seilforbund.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, det er slik at har du et merke på båten eller iselene som promoterer et firma, så må det reguleres igjennom en sponsorlisens. Slik er reglene, sier Vibecke Schøyen i Norges Seilforbund.

Hun tror at det er mange som ikke har fått dette på plass ennå, og oppfordrer dem til å gå inn på nettet og få dette i orden før Færderstarten i morgen, fredag.

KONTROLL. – Det kommer til å bli en registrering og kontroll av dette under regattaen i morgen – både ved bryggene og ute på sjøen, så det vil være veldig greit å få dette i orden, sier hun – vel vitende om at tiden er knapp, men også klar på at dette er seilernes ansvar å ha i orden.

– Nå så sent vil man ikke rekke å få sponsorenes signatur på de nødvendige papirene, men det får vi heller ta i etterkant. Det viktigste er at sponsorlisensene blir registrert, sier hun.

Kontrakten for sponsorlisensen finner du på Norges Seilforbunds nettsider.

SPONSOR-ARENA. Vibecke Schøyen forklarer at regattabanen er NSFs sponsor-arena, og på samme måte som det må betales et beløp for å ha reklame på en fotballbane, skal det betales noe for å ha reklame på regattabanen. Det er et regelverk rundt dette.

Ifølge Norges Idrettsforbunds lover og NSFs reklameregler er utøvere selv avskåret fra å inngå avtaler med næringslivet. Avtalen må derfor inngås med Norghes Seilforbiund som en part i avtalen.

Prisene for å seile med sponsor-reklame er kr 850 i året for en båt opptil 7,0 meters lengde, kr  2900 dersom båten er fra 7 til 12 meter og kr 4600 dersom lengden er 12–16 meter. For større båter er kostnaden kr 7900.

– Vi har ikke sjekket dette så nitidig tidligere, men når vi ser at mange ikke har betalt sponsorlisens i år, er vi nødt til å følge opp dette, sier Vibecke Schøyen om dette.

Færderseilasen starter i morgen fredag 8. juni kl 1200. Følg SEILmagasinets live-dekning på regattaens egen nettside.