Søk i arkivet

Vil få det beste helgeværetI vest er det Stord Rundt som gjelder

Mens østlendingene er opptatt av Færderseilasen, er det Stord Rundt som gjelder på Vestlandet.

– Ja, virkelig, her er det Stord Rundt som gjelder, sier Jan Hjellestad i Bergens Seilforening, som gleder seg over at deltagelsen i regattaen har økt siden i fjor. Og uttrykt i prosent utgjør økningen hele 47 prosent, mens det i antall båter er 14; fra 30 til 44 deltagende båter i år.

Og økningen kommer neppe tilfeldig, for i Bergens Seilforening har man de siste årene satset bevisst på storbåtseiling for å bygge opp dette miljøet. Peppel P Singlehanded er en annen regatta som foreningen har hatt stor suksess med.

SPENNENDE BÅTER. Stord Rundt er et resultat av et mangeårig samarbeid mellom Stord Seilforening og Bergens Seilforening, og i år kan de to arrangørene glede seg over flere spennende båter i feltet. En helt ny Dehler 41 som seiler av nestleder i Bergens Seilforening, Harald Thomsen er en, Landmark 43 WHITE SHADOW med Karl Otto Book og NORsteam-laget er en annen.

GODT VÆR. Stord Rundt dreier seg også om å ha det sosialt og til stop over-festen på Stord er det foreløpig påmeldt 150 seilere.

– Og, sier Jan Hjellestad og retter et blikk østover…

– Ifølge yr.no skal vi få det beste helgeværet!

Det borger igjen for at det kan komme mange flotte bilder inn til seilasens foto/video-konkurranse, og kanskje blir noen av motivene hentet fra nattseilasen natt til lørdag.

Regattaen har sin egen nettside der du finner opplysninger, deltagerliste og resultater.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen