Vil få det beste helgeværet

I vest er det Stord Rundt som gjelder

I vest er det Stord Rundt som gjelder

Mens østlendingene er opptatt av Færderseilasen, er det Stord Rundt som gjelder på Vestlandet.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, virkelig, her er det Stord Rundt som gjelder, sier Jan Hjellestad i Bergens Seilforening, som gleder seg over at deltagelsen i regattaen har økt siden i fjor. Og uttrykt i prosent utgjør økningen hele 47 prosent, mens det i antall båter er 14; fra 30 til 44 deltagende båter i år.

Og økningen kommer neppe tilfeldig, for i Bergens Seilforening har man de siste årene satset bevisst på storbåtseiling for å bygge opp dette miljøet. Peppel P Singlehanded er en annen regatta som foreningen har hatt stor suksess med.

SPENNENDE BÅTER. Stord Rundt er et resultat av et mangeårig samarbeid mellom Stord Seilforening og Bergens Seilforening, og i år kan de to arrangørene glede seg over flere spennende båter i feltet. En helt ny Dehler 41 som seiler av nestleder i Bergens Seilforening, Harald Thomsen er en, Landmark 43 WHITE SHADOW med Karl Otto Book og NORsteam-laget er en annen.

GODT VÆR. Stord Rundt dreier seg også om å ha det sosialt og til stop over-festen på Stord er det foreløpig påmeldt 150 seilere.

– Og, sier Jan Hjellestad og retter et blikk østover…

– Ifølge yr.no skal vi få det beste helgeværet!

Det borger igjen for at det kan komme mange flotte bilder inn til seilasens foto/video-konkurranse, og kanskje blir noen av motivene hentet fra nattseilasen natt til lørdag.

Regattaen har sin egen nettside der du finner opplysninger, deltagerliste og resultater.