Søk i arkivet

Watski Skagerrak TwoStar 2012Direktesendt internettbegivenhet

Står teknikken arrangørene og mediapartnerne bi, vil det bli mulig å følge deler av Watski Skagerrak TwoStar, som starter i morgen,  direkte på nettTV – eller SEILtv som vi kaller det i denne kanalen.

I år vil arrangørene, Fredrikstad Seilforening, ha en båt som følger seilerne på 1. etappe ned til Arendal. Sleipner Motor AS har stilt sin 58 fot testbåt til disposisjon. Om bord i den vil det være kameraer som sender direkte ut på internett, og om bord vil SEILmagasinets, reportere Asbjørn J. Thorup og Axel Nissen-Lie, være for å berette hva som skjer med båtene og seilerne ute på havet.

Utfordringen vil være å få god nok forbindelse med omverdenen, slik at bilder og lyd kan bli sendt ut på internett.

MEDIAMENN. Også en av deltagerbåtene vil ha kamera og utstyr som kan sende direkte fra seilasen.

To av båtene vil også ha egen mediamann om bord – noe seilingsbestemmelsene legge til rette for og tillater – i beste Volvo Ocean-stil. Deres oppgave vil være å dokumentere alt som skjer om bord ved å filme og ta bilder, og formidle dette videre til omverdenen.

EGEN NETTSIDE. Direktesendingene vil bli å se på regattaens nettside, der man også vil bli holdt løpende oppdatert med nyheter, bilder, video-opptak via mobiltjenesten VMS, SEILblogg – seilernes egne bilder – mellomtider i pitstop, resultater med mer. SEILmagasinet, som er regattaens mediapartner, vil ha reportere på Hankø, i følgebåt og i Arendal.

SATELLITT-TRACKING. På regattaens nettside vil man også få inngang til regattaens tracking. Watski Skagerrak TwoStar – den store banen rundt hele Skagerrak – vil denne gangen bli tracket ved hjelp av satellitt-tracking, noe som vil gjøre at man kan følge båtene når de er midt ute i Skagerrak. Dette er ikke mulig når man benytter vanlig tracking ved hjelp av GSM-nettet. Fjorårets forsøk ved å bruke AIS ga heller ikke noen tilfredstillende løsning på dette. Derfor blir satellitt-tracking benyttet for første gang i regattaen.

I Watski TwoStar Rally – den korte kystbanen – vil vanlig GSM-tracking bli benyttet.

INTERNETT-BEGIVENHET. Ved hjelp av all denne teknikken vil Watski Skagerrak TwoStar 2012 bli den største internett-begivenheten i norsk seiling noensinne.

Om teknikken står arrangører og seilere bi.

Watski Skagerrak TwoStar 2012 starter kl 09.00 fra Hankø torsdag 14. juni, og seilerne forventes i mål tidligst fredag kveld, men sannsynligvis natt til lørdag og utover lørdag formiddag.

Hele regattaen kan du følge på Watski Skagerrak TwoStars nettside.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen