FjordSailing Shetland Race 2012

I mål fra to kanter

I mål fra to kanter

Det så unektelig snodig ut da båtene FJORDSAILING 3 og ASISS gikk i mål i Shetland Race fra hver sin kant – og begge på reglementert vis.

Publisert Sist oppdatert

Ikke uventet ble det SOLO med duoen Rune Aasberg og Lars Petter Karlsen som fikk målskuddet i Lerwick. Men det hjalp ikke på resultatlisten.

De har imidlertid ingen sjanse til å vinne mer enn Blue Ribbon-flagget for raskeste båt. Konkurrentene fulgte hakk i hel inn i mål.

 

– Det har ikke gått bra resultatmessig, men i dag hadde vi i hvertfall en veldig fin seilas inn til Lerwick med 10–15 knop på loggen, forteller en smilende Rune Aasberg, vel fortøyd i Lerwick.

 

FEIL I NORD. Han og makkeren Lars Petter Karlsen valgte å gå veldig langt nord etter start fra Bergen for å møte et forventet skift. Men forholdene med et høytrykksenter som ikke beveget seg helt som meldt, gjorde at de tapte på den kursen.

 

FJORDSAILING 3 med Karl Otto Book som skipper for NORsteam Vest var under en halvtime etter SOLO i mål, og ASISS med Ole Birger Giæver, Trondhjems Seilforening, krysset linjen bare knappe minuttet etter det igjen.

HVER SIN VEI. FJORDSAILING 3 valgte å gå inn det nordlige løpet, mens Giæver tok det sørlige løpet inn mot mållinjen. De passerte hverandre i hver sin retning rett etter målgang.

 

De fleste båtene ligger nå linet opp utenfor Bressay som er øya utenfor Lerwick, og i løpet av natten vil alle båtene fra både Bergen og Ålesund være i mål.

Det blåste frisk bris fra øst-sørøst da båtene kom i mål.