NM i Snipe

Tre pinner til ringreven

Tre pinner til ringreven

Første dag av Snipe-NM viste at de gamle fortsatt er eldst.

Publisert Sist oppdatert

Alt gikk veien for Snipe-veteran og Snipe-general Birger Jansen under første dag av Snipe-NM  på hjemmebane. Han og makker Lise Gehrken plantet tre spikere i banken og er med et suverene i tet; 10 poeng foran Steffen Skjønberg og Maj Kristin Hansen Borgen.

Det var flotte forhold; sol og 7–10 m/sek vind fra sør.

FAVORITTER PÅ HÆLA. Favoritter og de siste tre års norgesmestre, brødrene Jostein og Asbjørn Grødem fra Åsgårdsstrand, har derimot ikke fått det til å klaffe så langt.  De startet ut med en 2. plass, fortsatte med 5. plass og startet ikke i 3. seilas. 12. plass sammenlagt ligner ikke dem.

Arrangørforeningen, Bærum Seilforening kan glede seg over at de fire beste lagene er hjemmehørende i foreningen. Ulrik Sandvig/Tanya Ferner Heglund ligger på bronseplass, mens Johan G. Mejlænder – en annen veteran i klassen – og Hege Berthelsen ligger på 4. plass.

40  ÅRS JUBILEUM. Birger Jansen vant sitt første Snipe-NM så langt tilbake som i 1972 – for 40 år siden. Så langt tyder mye på at det skal kunne bli et flott jubileumsNM for ham. For Lise Gehrkens del kan det bli hennes aller første NM-gull i Snipe. Hunn tok sølv i 2009 og bronse i 2008 – også det sammen med Birger Jansen.

Mesterskapet fortsetter i dag og søndag. 30 båter deltar.