Espen Guttormsen:

– Regattadeltagelsen endrer karakter

– Regattadeltagelsen endrer karakter

Synker regattadeltagelsen, eller er det bare slik at den endrer karakter?

Publisert Sist oppdatert

Mange regatta-arrangører har registrert synkende regattadeltagelse. Det begynte i fjor og har fortsatt i år. Utviklingen gjelder imidlertid ikke alle regattaer; det fins arrangementer som samløer like mange som før eller endog øker deltagelsen.

Midtuke-arrangementene er blant disse. Klubbseilasene om kveldene har mange steder i landet like mange deltagere som før.  

En annen regatta; Pelle P Bergen Singlehanded satte deltagerrekord i fjor, og arrangøren, Bergens Seilforening, håper på ny rekord i år. Det er et nytt arrangement.

Samtidig så Kongelig Norsk Seilforening nødt til å avlyse sin tradisjonelle vårregatta i år.

Les mer om Pelle P Bergen Singlehanded.

KJØPER IKKE. En av dem som ikke kjøper det generelle klagemålet om at deltagelsen i regattaer synker, er generalsekretær i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen. Han mener derimot at den endrer karakter.

– Vi må ta inn over oss at folk har mindre tid enn før og at de prioriterer tiden sin annerledes. Det gjør at arrangører av regattaer må tenke nytt og tilrettelegge for arrangementer folk ikke behøver å bruke så mye tid på, sier han i sommerutgaven av SEILmagasinet.

FREMTIDEN. Han mener transport av utstyr er en stor tidstyv for seilere, og han mener at regattaer der utstyr stilles til disposisjon for deltagerne hører fremtiden til og vil føre til økt deltagelse. Det indikerer flere RS Feva-arrangementer der dette er blitt praktisert.

– Jeg har stor tro på slike regatta-formater i fremtiden; utfordringen blir å få frem og organisert store nok flåter av båter som kan håndtere denne typen seiling, sier han.

NM i RS Feva og i 2krona ble gjennomført på denne måten i år.