Moss Raymarine Race 2012

VM H-båt Larvik 2010

Artig, lærerik og god seiling i fokus

Moss Seilforening lover en seilfestival som du ikke burde gå glipp av.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding Moss Raymarine Race): Tradisjonen tro går Moss Raymarine Race av stabelen i august og gir en utrolig god mulighet for seilere som ønsker å prøve seg på baneseilas innenfor gode sosiale rammer. Sommer, sosialt og seiling er stikkordene Moss Seilforening selv trekker frem for seilfestivalen som går av stabelen om en måned.

Moss Raymarine Race står alltid igjen som en av de best organiserte regattaene gjennom sesongen, med stor sannsynlighet for godt vær, en god bris fra havet og knallbra stemning på bryggene. Alt ligger med andre ord til rette for en fantastisk helg på vannet. Moss Raymarine Race vil i tillegg også fungere som regions-mesterskap i LYS for Østlandet.

SAMME LINJE. For å sikre et størst mulig felt tas det radikale grep når det kommer til utregning av resultatene etter respittreglene og det beregnes derfor tre resultatlister ut fra seilingen. En resultatliste der alle båtene blir målt under LYS, en som beregnes for alle båtene med ORC-målebrev, og en der de to målereglene slås sammen. For å sikre maks trykk og at alle konkurrer mot alle på like vilkår, vil man etterstrebe å starte alle båtene på samme startlinje. Med kombinerte resultatlister blir det ikke lenger mulig å skjule seg bak en måleregel og manglende ORC målebrev er heller ikke en grunn til å ikke stille til start.

– Baneseiling er helt perfekt for de som vil utvikle seg til bedre seilere, sier primus motor og formann i NORC, Thomas Nilsson.

– I løpet av en baneregatta får du utrolig mane flere spennende situasjoner enn du gjør under for eksempel en distanseseilas og når det er såpass kort til Moss fra områder med mange aktive båter, håper vi å se et godt antall deltakere til start, fortsetter han.

TILSKUERE. Foruten sesongens beste forutsetning for propagandaforhold på vannet, vil det som vanlig være gode muligheter til å se seiling fra land under Moss Raymarine Race. Familien kan enkelt komme på besøk litt utpå lørdagen og ta en spasertur til Mossesundet og se på RS Feva, 29’er og Formula 18 seile tette publikums-seilaser, besøke boder og aktiviteter langs bryggene, for så å ta imot storbåtene etter endt seiling.

Slik det ser ut nå vil også Moss Raymarine Race være den regattaen i landet med størst premiebord. Hovedsponsor Raymarine vil gjøre det de kan for å hedre vinnerne av regattaen og selv om ikke premiene er endelig bestemt, er det allerde klart at premiebordet blir betydelig. Ryktene tilsier at det vil deles ut premier for nærmere 50.000 kroner!

SOSIALT. Det sosiale settes som alltid veldig høyt under Moss Raymarine Race og 2012 blir på ingen måte noe unntak. Som vanlig blir samlingspunktet for det sosiale, kanalen i Moss. I samarbeid med hovedsponsor Raymarine, arrangeres det aftersail med utdeling av daily first-premier, og god anledning til å formidle dagens røverhistorier. Felles regattamiddag på tollboden og mingling er en selvfølge.

Moss Raymarine Race holdes som vanlig parallelt med kanalfestivalen og inngang til årets konsert på lørdagen følger som vanlig med i billetten til aftersail og middag. Hoved konserten under årets Kanalfestival er ingen ringere enn Postgirobygget, så da er man også garantert topp stemning på kveldstid!

Påmeldingen finner du her.