Pelle P Bergen Singlehanded

Stor interesse for soloseilas

Stor interesse for soloseilas

Bergen-seilerne omfavner Pelle P Bergen Singlehanded.

Publisert Sist oppdatert

Før ett døgn var gått etter at påmeldingen åpnet, var 33 seilere påmeldt til Pelle P Bergen Singlehanded.

– Vi er kjempefornøyd med påmeldingstarten. Det har vel neppe vært påmeldt så mange båter i noe arrangement i Bergens Seilforening på en dag noen gang, selv ikke når vi har arrangert  norgescup for joller med flere hundre båter, sier Jan Hjellestad, tur&hav-ansvarlig i Bergens Seilforening.

Tre minutter over kl 08:00 i går var det allerede tre båter påmeldt. Kl 08:41 var de 20 Pelle P-produktene fordelt. Roy Nilsen om bord i SILJE var aller først kl 08:00.

– Han hadde sikkert stilt vekkerklokken ekstra tidlig i går, ler Jan Hjellestad.

Selv forteller han at han fikk en viktig telefon midt i sin egen betalingsprosedyre og måtte stoppe opp, og da han vendte tilbake til påmeldingsprosedyren etter telefonsamtalen, var han for sent ut til å erobre et Pelle P-produkt, som var satt opp til de 20 første påmeldte båtene.

– Og det synes jeg egentlig er litt gøy, sier han.

 

GJENGANGERE. Hjellestad sier at de er innforstått med at den gode starten på påmeldingen skyldes gimmicken med hurtigsvarspremiene.

– De fleste av de påmeldte første dag har vært med både én og to ganger før, og det viser at denne enmannsregattaen fenger seilerne slik at de vender tilbake, legger han til.

 

DELTAGERREKORD? Oppslutningen har gitt Bergens Seilforening forsterket tro på deltagerrekord og da må de ha flere enn 60 båter for å klare dette.

– Målsettingen vår er egentlig  å bli største regatta i Bergen-området målt i antall båter. I praksis betyr det at vi må være flere båter enn i Askøy Rundt, sier han, men skynder seg å legge til:

– Men la det være sagt, vi håper på flest mulig båter på Askøy Rundt også. Det fortjener den regattaen og alle seilerne uavhengig av forening.

Hjellestad håper også østlandsvarianten av singlehanded-konseptet, Skjæløy OneStar, skal bli en suksess.

NYHETENS INTERESSE. Han er klar over at Pelle P Bergen Singlehanded er en regatta som for øyeblikket flyter litt på nyhetens interesse, og at deltagelsen på sikt kan dabbe noe av.

– Men vi tror det vil være noen år til ennå. Det viktigste er at dette faktisk er en fantastisk morsom regatta med den lille annerledesfaktoren som gjør at den skiller seg ut på terminlisten, sier Jan Hjellestad.

Informasjon om regattaen finner du på regattaens nettside.