Watski Kattegat 2Star:

OL-seilere i Danmarks raskeste båt

OL-seilere i Danmarks raskeste båt

Danske OL-medaljører er sterkt involvert når Danmarks raskeste båt stiller til start i Watski Kattegat 2Star.

Publisert Sist oppdatert

Trimaranen CARBON3 er Danmarks raskeste seilbåt, og den blir uten tvil den store stjernen når Danmarks største shorthandedseilas, Watski Kattegat 2Star, finner sted kommende helg. Stjerner er også de som skal seile båten.

OL-MEDALJØRER. I regattaen skal CARBON3 seiles av OL-vinneren Jesper Bank og Søren Gitz-Johansen, mens Danmarks ferske OL-bronsemedaljører i 49’er, Allan Nørregaard og Peter Lang, skal seile transportetappen fra Faaborg til starten i Helsingør.

CARBON3 er en høyteknologisk trimaran konstruert av Nigel Irens og bygd i karbonfiber, og båten har slettet den ene fartsrekorden etter den andre på danske distanser og i danske regattaer. Nå står Watski Kattegat 2Star for tur.

80 BÅTER. 80 båter er påmeldt til den danske shorthanded-regattaen. De fleste er naturlig nok danske, men også en rekke svenske båter stiller til start. Ingen norske båter er å se på deltagerlisten.

Watski Kattegat 2Star starter 17. august og båtene trackes ved hjelp av TracTracs system, som også benyttes i en del norske regattaer som har tracking.

Filmen viser CARBON3s deltagele i årets Kielerwoche