Andunge-NM i Asker

Familien Føyen topper laget

Familien Føyen topper laget

Seiler Andunge-NM med 204 års erfaring om bord.

Publisert Sist oppdatert

Ingen av de 22 påmeldte båtene i Andunge-NM i Asker har mer erfaring samlet om bord enn NOR 73. Og det er ikke fordi den eies av regattasjef Terje Brandt-Rasmussen, men den skal seiles av familien Føyen. Og det vil si Thor (80 år), Anne Lise (79 år og Asker Seilforenings sekretær) og Thomas (45 år), verdensmester i brett fra 1985.

Planen var at det skulle være tre generasjoner om bord, og det blir det hvis det blir seiling søndag. Da kommer Celine (13 år) hjem fra skitrening i Hamburg og erstatter Anne Lise. Alle fire kunne sees på fjorden torsdag kveld med stram spinnakerføring. Det er store muligheter for at reservedagen må benyttes slik vindmeldingene nå er.

Regattaen starter fredag ettermiddag. Det er i år litt færre deltagere enn tidligere da omkring 30 båter har vært på startlinjen.

SVENSK. Fjorårets mestere Terje Sorteberg og Torgeir Pedersen er imidlertid på plass. Det er også mesteren fra 2010 Lasse Naumann i sin klassiske trebåt og de siste års bronsevinnere Preben og Alexandra Wang. Sølvvinneren fra 2010 og 2011, Erling Landsværk er imidlertid forhindret fra å delta. Blant outsiderne er Pål Terje Christensen, velkjent shorthanded seiler. Også i år er det svensk deltagelse med to båter i det åpne mesterskapet.

Selv om det er er mye god gammel seilrutine samlet i Andunge-NM, så yngler det også i flokken. Fem av de 22 rormennene er 20 år eller yngre. Aller yngst er de 15 år gamle optimistseilerne Celine Baklid, Marie Aas og Maria Aaby.