Moss Raymarine Race

Mer enn 50 båter i Moss

Mer enn 50 båter i Moss

Over 50 båter, hvorav 24 storbåter, er klare for baneseilas i Moss.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding Moss Raymarine Race): Moss Seilforening ser ut til å ha funnet et vinnende konsept med baneseiling på dagen, kombinert med kanalfestivalen i Moss Sentrum på kvelden. Til sammen legger det rammer for en god helg som viser seg å trekke mange båter til baneseilas hvert år.

Årets felt i Moss Raymarine Race blir faktisk større enn det vi så på banen i fjor og dermed viser regattaen ikke bare «stayer-evne», men også et brudd i det man har sett i mange andre sammenhenger de siste årene i form av synkende deltagerantall.

OPPTATT. Mange av lagene vi er vant til å se i ORC-klassen stiller ikke i Moss Raymarine Race, for blant annet WOLFPACK RACING, TEAM DRØMMEN og NORSTEAM har vært opptatt med VM-prosjekter de siste ukene. Det setter imidlertid ikke en alt for stor demper på feltet i Moss, for de mange av de beste båtene fra fjoråret stiller til start, samtidig som noen nye gode og solide lag kommer til. Fjorårets LYS-vinner Tom Olsen, med sin ANGELIQUE stiller for å forsvare fjorårs-seieren og det gjør også fjorårets andreplass i form av Gustav Sørum med sin entonner STEADFAST.

Nye har også kommet til og Jan Henrik Bryde i sin IMX40 XANTHIPPE stiller til start og det samme gjør Åsmund Drolsum med sin King 40, MAGIC. Flere båter kunne vært trukket frem blant favorittene, men vi tipper Eirik Brekke med FELICIA IV, Thomas Oksmo med XEFFEKT og Jørn-Erik Ruud i TEAM NORMAR kan bli tøffe nøtter å knekke.

PUBLIKUM. Spektakulær seiling med de tre største gennaker-klassene RS Feva, 29er og F18 blir det også i Mossesundet. 6 29’ere, 9 Formula 18 og 12 RS Feva er ventet til start, så det kommer til å bli mye morsom seiling å se for publikum som tar turen til Moss. Seilingen vil foregå nord for kanalbroen på korte baner. For RS Feva blir det trekantbane lik foregående år, men 29er og F-18 vil seile baner etter modell av Americas Cup fleetrace for AC45 – alt tett på publikum og andre arrangementer på bryggekanten.

Moss Seilforening ønsker alle velkommen til et litt annerledes, sosialt og spennende arrangement både for seilere og deres familier. Med kanalfestival og Postgirobygget lørdag kveld ligger det an til en god helg i Moss!

Mer om Moss Raymarine Race kan du lese her.