Zhik Skjeløy OneStar

Stor interesse for soloseilas

Stor interesse for soloseilas

– Vi har allerede 20 forhåndspåmeldte!

Publisert Sist oppdatert

Hankø OneStar er en regatta som har ligget brakk de siste årene, men inspirert av suksessen med Pelle P Bergen Singlehanded er det nå blåst liv i regattaen igjen. Nytt navn har den fått, Zhik Skjeløy OneStar, og formatet er endret. Mens Hankø OneStar var en ambisiøs regatta som innebar havseilas over natten i høstmørket for seilere med en god kvast med hår på brøstet.

NYTT FORMAT. Nå er formatet endret til en dagsseilas på 30–40 nautiske mil, og regattaen foregår 15. september.

– Dette har slått godt an, og allerede før vi åpnet påmeldingen i slutten av forrige uke hadde vi 20 forhåndspåmeldte seilere, sier Simen Løvgren i Shorthanded Sailing Norway.

Fredrikstad Seilforening står som arrangør av regattaen, og den vil ha nye Skjæløy Brygger som utgangspunkt. Skjeløy Brygger er en utvidet og nyopprustet havn som ligger i Lervik i Onsøy, nær Engelsviken og Hankø. Havnen har ca. 500 båtplasser.

KATEGORI 4-SEILAS. Regattaen seiles etter sikkerhetskategori 4, hvilket betyr at det ikke stilles krav til sikkerhetskurs, personlig EPIRB/PLB eller flåte.

– Men vi setter krav til at det er en lukket båt med motor, og at vi ikke stiller disse kravene, betyr ikke at vi ikke skal ta sikkerheten på alvor. Sikkerheten er det viktigste vi har, sier Simen Løvgren.

Minimumalder for å stille til start er 18 år.

FØLG DRØMMEN! Arrangøren lover tracking-tjeneste under regattaen, flott premiering og deltagerpremie til alle.

– Vi oppfordrer alle med drømmen om å seile alene i regatta – med eller uten spinnaker – til å melde seg på, heter det i innbydelsen.

VEST MOT ØST. Så får vi se da – om Øst-Norges seilere er like keene på å seile alene som de er på Vestlandet. Pelle P Bergen Singlehanded hadde meget respektable 60 deltagere i 2011 og håper på ny rekord i år. Per i dag er det 42 påmeldte til den regattaen, som finner sted 8. september, mens Zhik Skjæløy OneStar offisielt kan skilte med 3 deltagere på deltagerlisten.

Stillingen er med andre ord 42–3 mellom Vest- og Øst-Norge – foreløpig.

Påmelding og opplysninger om Zhik Skjeløy Onestar.

Påmelding og opplysninger om Pelle P Bergen Singlehanded.