Nærmere 200 seilere i Askeroptimisten

Rekorddeltagelse blant de yngste

Rekorddeltagelse blant de yngste

Ikke alt går nedover i norsk seilsport.

Publisert Sist oppdatert

Da påmeldingsfristen på nettet utløp fredag ettermiddag, var det påmeldt 180 båter/brett og 193 seilere. Så mange seilere har det aldri vært før i denne tradisjonsrike regattaen som starter lørdag formiddag.

Askeroptimisten befester dermed sin posisjon som landets største jolleregatta bortsett fra enkelte norgescuper.

133 OPTIMISTER. I alt er det påmeldt 133 optimistseilere. I klasse A er det 37. Spesielt gledelig er det høye deltagertallet av yngre og mer ferske regattaseilere i klasse B , i alt 45 som er mer enn en fordobling fra fjorårets regatta.  I klasse C for de aller yngste som seiler på indre bane er det

noe mindre deltagelse enn i fjor – 51 mot rundt 70 i 2011.

For første gang stiller også brettseilerne opp i Askeroptimisten med 14 deltagere. I de andre klassene er deltagelsen mer beskjeden-

TYNNERE BLANT DE ELDRE. Det er 8 i Zoom8, 5 i Laser Radial, 7 i Laser Standard, 6 i 29’er og 7 i RS Feva. I år er det ingen Europajoller med fordi de har en felles treningssamling annet sted.

Askeroptimisten er også blitt kretsmesterskap for de fleste klassene etter at bare Laser og Europa klarte å gjennomføre mer enn én seilas under forrige helgs KM på Nesodden.