Tirsdagsregatta

Luftig Express-seiling i Oslo

Luftig Express-seiling i Oslo

12–15 m/sek ble det målt i Oslofjorden på tirsdag…

Publisert Sist oppdatert

Hver tirsdag samles mellom 15 og 20 Expresser i Oslo Seilforening for å seile tirsdagsregatta, og tar man en kikk på vindmåleren på Steilene, kan den fortelle at kvelden i går båd på nordvestlig vind med styrke 12–15 m/sek.

Hvordan det forløp i en Express, ble dokumentert av Mathias Friis og mannskapet hans i båten FRIISTILT. De hadde kamera montert på hekken.

15 KNOP PÅ FLATT VANN. – Så mye vind er ikke vanlig i Oslos havnebasseng. FRIISTILT noterte imponerende 15 knop på flatt vann, som heller ikke er dagligdags kost for teamet, sier Mathias Friis.

Han legger til:

– Etter en skikkelig nesestyver med flere tyvstarter på NM og med en 16. plass som endelig resultat – og den litt sure 4. plassen i dansk mesterskap – er det helt fantastisk deilig å kunne blåse ut med med litt skikkelig uvær på regattabanen.

Og det ble friskt. Bli med på en ellevill spinnakerlens!

MED «SIGGEN» i KJEFTEN. – At vi havner på hodet av og til er bare å ta med på kjøpet. Alle som seiler i hardt vær med spinnaker, kjenner denne følelsen når alt bare slipper taket og en bare flyr av gårde. Det burde alle forsøke å oppleve!

Sier Mathias Friis, som ber deg som tilskuer gjøre følgende:

– Legg merke til «siggen» som ligger trygt i munnviken til et av teammedlemmene!