Siste sjanse III:

Høstcup for 50. gang på Nesodden

Høstcup for 50. gang på Nesodden

North Sails Nesodden Høstcup jubilerer og håper på rekorddeltagelse.

Publisert Sist oppdatert

Neste helg er det mer eller mindre slutt, for slik har det vært de siste årene: North Sails Nesodden Høstcup markerer regatta-sesongavslutningen for tur&hav-seilere i Indre Oslofjord. 36 båter er til nå påmeldt, men Nesodden Seilforening som arrangerer regattaen for 50. gang, håper på langt flere.

Påmeldingsfristen løper ut 19. september, men holdes åpen til 21. september mot 100 kroner ekstra i  startkontingent. Regattaen er i år også kretsmesterskap i LYS, og medaljene vil bli delt ut i klassen for baneseilas LYS.

Påmelding og deltagerliste.

SHORTHANDED-FINALE. North Sails Nesodden Høstcup er også siste tellende rankingregatta i SEILmagasinet Shorthandedranking for 2012, og når regattaen er i havn, vil det også være klart hvem som blir Årets Shorthandedseiler 2012. To av de seilerne det står imellom deltar begge; Rune Aasberg fra Bundefjorden og Nesoddens egen Bjørn Forslund.

NOE EKSTRA. – Nesodden Seilforening ønsker å gjøre årets arrangement til noe ekstra, heter det i innbydelsen og foreningen lover blant annet at det blir baneseilaser begge dager for entypeklasser og LYS-klasser som ønsker tette fighter rundt bøyene.

– Distanseseilaser tilbys for LYS-båter som foretrekker denne regattaformen, og i år loves en ny og spennende bane med strategiske utfordringer for alle, heter det videre.

NOGO ATTÅT. Inkludert i startkontingenten er bryggemat ved seilasenes slutt lørdag ettermiddag, og levende musikk senere på kvelden.

En annen sak ved North Sails Nesodden Høstcup er at klubbhuset kan by på gode vafler, og seilasene foregår gjerne så tett på Steilene at du kanskje kan rekke å kjøpe noen mellom seilasene….

En gang i tiden ble regattaen kalt «Vaffel Cup».