Mesternes mester 2012

Mesternes mester for jolleseilere også

Mesternes mester for jolleseilere også

I år skal også jolleseilerne få være med i mesternes mester.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, i år får alle være med, sier prosjektleder for mesterskapet, Vibecke Schøyen i Norges Seilforbund.

Det betyr at alle mestrene i stor-NM skal konkurrere i RS Feva om hvem som blir aller best av dem, og vinneren får en plass i finalen der alle de øvrige norgesmestrene møtes. De skal som tidligere gjøre opp sitt mellomværende i 11:Mod.

DE FLESTE MESTRENE. – Riktignok har NM-vinnerne vært utrolig trege med å melde seg på, men det ser ut til at vi vil kunne få 6–7 båter i jollemesterskapet i RS Feva og 16–20 lag, kanskje 25, i 11-meter, sier Vibecke Schøyen.

Det betyr at de fleste norgesmesterne av året stiller til dyst. Mesterskapet finner sted lørdag 13. oktober utenfor Aker brygge i Oslo.

WILD CARDS. I tillegg til alle norgesmestrene blir det utdelt et antall «wild cards», slik at mesternes mester virkelig skal favne over landets aller beste seilere. Wild card blir tildelt norske europamestre – i år har Hermann Tomasgaard erobret en slik tittel i Laser Radial og får en plass – og til verdensmestre. Kristian Nergaard vant i høst VM i 5.5 mR og erobrer denne plassen.

I tillegg er OL-deltagerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen blitt innvilget en plass i MM, og fast på wild card-invitasjonene står også et lag med kong Harald i spissen og et lag fra NORsteam.

FEST. Etter mesterskapet – og etter at mestrene over alle mestere er kåret, blir det en stor seilerfest der alle seilere, dommere og arrangører i hele landet er invitert.

Les mer om mesternes mester på Norges Seilforbunds nettside.