Søk i arkivet

Foto:

Mesternes Mester 2012Kongen seiler om egen pokal

Hele 28 lag skal seile om kongepokalen til lørdag, og et av dem er kongen selv i spissen for.

Deltagerlisten i årets store oppgjør norgesmesterne imellom teller mange navn – og mange gode seilere. Mesterne over alle årets mestere skal kåres kommende lørdag, og vinnerne vil bli kronet med mestertittel – og de vil motta årets kongepokal. Åstedet er farvannet rett utenfor Aker brygge i Oslo.

KONGEN ER UTFORDRER. En av utfordrerne og kandidatene til å vinne kongepokalen er kong Harald selv. Han er blitt tildelt et såkalt «wild card» i mesterskapet sammen med sitt trofaste Fram-lag, som i dette mesterskapet består av foruten kongen selv, Kjell Arne Myrann, Hans Jørgen Bauck jr. og Kjell Inge Heiberg.

RS FEVA FOR FØRSTE GANG. Mesterskapet seiles for fjerde gang, og det er også for fjerde gang det skal konkurreres i klassen 11:Mod. Nytt av året er at vinnerne av jolle-klassene også er med, og alle norgesmestrene fra stor-NM skal konkurrere mot hverandre i RS Feva.

– Mesternes mester blant junior-jolleseilerne fra RS Feva vil deretter komme inn  og fortsette i 11-meter etter at de innledende seilasene er unnagjort og utslagsfinalene begynner, forteller Vibecke Schøyen i Norges Seilforbund, som er prosjektleder for mesterskapet.

KNS står som teknisk arrangør.

TITTELFORSVARER MED HAT TRICK?. Terje Wang og mannskapet hans har vunnet mesternes mester de to siste årene, og han stiller som tittelforsvarer sammen med Svein Sørensen, Erik Folkeson og Pål Brudevoll i håp om å gjøre hat trick.

Også den aller første mesternes mester, Kristian Nergaard, er på plass, og han har kvalifisert seg til deltagelse i kraft av at han er verdensmester i 5.5 mR. Nergaard har med seg et toppet lag; Herman Horn Johannessen, Trond Solli Sæther og Erik Kongshaug.

MANGE KJENTE. Og det kan nevnes flere kjente seilere i fleng som er med i mesterskapet: Kristoffer Spone (Melges), Kristian Ruth (Laser), Thomas Nilsson (ORCi), Birger Jansen (Snipe), Petter Mørland Pedersen (Match) og de tre kvinnelige skipperne: Marthe Enger Eide (Laser Radial), Anette Melsom Myhre (Snipe Damer) og Monica Rodal (NORsteam).

I alt deltar det 21 lag, pluss det laget som kvalifiserer seg fra RS Feva.

UNGE OG LOVENDE. Til dyst i RS Feva stiller syv lag, og dette er avdelingen for unge, lovende seilere: Mathias Mollatt, Nicholas Fadler Martinsen, Celine Herud og duoen Bror With og Ludvig Johansson. RS Feva-klassens egne mestre er selvfølgelig også på plass: Regine Syrdal Tronstad og Henrik Olsen Grefstad. Begge Optimist-mestrene av året, stiller også til start med utvalgte mannskaper i RS Feva.

Seilasene starter tidlig lørdag 13. oktober og varer hele dagen – inntil det hele vil bli avsluttet med en stor premieutdeling og seilerfest på Aker brygge. Værvarselet lyder på nordøstlig flau til lett bris og gråvær – men ikke regn. Dette ifølge dagens status på yr.no.

Det blir med andre ord lettvindsseilernes mesterskap – slik det også har vært de tre foregående mesterskapene.

SEILmagasinet vil følge seilasene.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen