Mesternes Mester

WOLFPACK tok kongepokalen

WOLFPACK tok kongepokalen

Thomas Nilsson og tre utvalgte fra WOLFPACK-teamet ble mesternes mestre.

Publisert Sist oppdatert

[Oppdatert 15.10.2012 - Kl 0830]

Thomas Nilsson, Christopher Gundersen, Bjørn Mørland Pedersen og Knut Th. Sollid vant til slutt finaleseilasene der kun tre lag gjenstod.

Petter Mørland Pedersen, Joachim Nærø, Anders Lofterød og Petter Hessen tok bronse, mens den tidligere stormesteren Kristian Nergaard og laget hans tok bronse.

Hele 21 lag stilte til start i mesterskapet, som foregikk i 11-meter. I tillegg seilte alle norgesmesterne i stor-NM i RS Feva, og det beste laget der gikk videre til 11-metrenes utslagsrunder. Mesterskapet foregikk utenfor Aker brygge, og det var fine, men varierende vindforhold som satte seilerne på en prøve.

– Formatet på konkurransen er morsom, og man må være på hugget og konsentrert hele tiden. Overført til fotball er dette som å være med på en straffespark konkurranse, sier bronsevinner Kristian Nergaard.

Det er sjelden man ser et så stjernespekket – i alle fall i norsk målestokk – felt, og at nivået var jevnt, viste innledningsrundene. De som vant en seilas, kunne komme bakerst i den neste. Ingen lag pekte seg ut til å begynne med.

Etter to innledningsseilaser begynte utslagningen og i runde fire stod man igjen med 12 lag som skulle innlede utslagsfinalene:

  • Thomas Nilsson, KNS (ORCi)
  • Monica Rodal, Moss (NORsteam)
  • Petter Mørland Pedersen, KNS (Match)
  • Terje Wang, KNS (tittelforsvarer)
  • Kristoffer Spone, KNS (Melges)
  • Kristian Nergaard, KNS (verdensmester i 5.5 mR)
  • Jacob Lepperød (Optimist og vinner av RS Feva-seilasene)
  • Torgeir Pedersen, Asker (Andunge)
  • Kong Harald (Wildcard)
  • Nikolai Bakker, Stavanger (2Krona)
  • Jan Hammarstrøm, Drøbaksund (11-meter)
  • Trygve Leergaard, Oslo (Express)

 

Nilsson hadde hanglet seg videre gjennom et oppsamlingsheat, og fordi laget hans måtte seile en seilas uten spinnaker, fikk de en sjanse til i den aller siste kvalifiseringsrunden.

Optimist-seilerne Jacob Lepperød og Olav Saltrød Jonas vant til slutt et jevnt RS Feva-felt, der Celine Herud og Andreas Pettersen var deres sterkeste utfordrere.

I neste runde ble det 12 båt-sterke feltet redusert til syv. Vinnerne i RS Feva, Lepperød/Saltrød Jonas hadde frilplass i denne runden, mens de seks andre ble Nilsson, Rodal, Mørland Pedersen, Wang, Spone og Nergaard – i denne rekkefølgen.

Nilsson vant igjen neste runde og fikk med seg Mørland Pedersen og Nergaard til finalen. I finalen mellom de tre båtene vant den båten som først fikk to seire.

Alt så ut til å gå Nergaards vei i den første finalerunden, men på lensen kom de to utfordrerne bakfra og fant bedre vind inn mot mål. Nilsson knep seg noen få metre foran Nergaard i mål.

I den andre runden fikk Mørland Pedersen en gavepakke allerede i starten, ettersom både Nergaard og Nilsson tjuvstartet. Mørland Pedersen ble imildertid liggende i le i en vind som rommet, noe som gjorde at de to tjuvstarterne fikk hentet inn det tapte. Nilsson kom best ut av dette, og klarte å beholde – og økte ledelsen – inn mot mål.

Seier nummer to var et faktum og tittelen og kongepokalen var i boks.

Petter Mørland Pedersen og laget hans tok sølv og Nergaard og co bronse.

Den videre rekkefølgen ble:

4. Kristoffer Spone

5. Jacob Lepperød

6. Terje Wang

7. Monica Rodal