The Artemis Offshore Academy

Utdanner morgendagens proffer

Utdanner morgendagens proffer

The Artemis Offshore Academy har tatt inn sitt tredje kull; seilere som vil møte Kristin Songe-Møller.

Publisert Sist oppdatert

The Artemis Offshore Academy er en skole som skal ta frem morgendagens seilproffer. Forbilder som Ellen MacArthur, Mike Golding, Dee Caffari, Samantha Davies og Alex Thomson. For å møte den tøffeste konkurransen, blir de unge seilerne lært opp i Figaro-klassen, samme klasse som Kristin Songe-Møller.

Det naturlige skrittet videre er IMOCA 60-klassen, hvor det ultimate målet er Vendee Globe, jorden rundt-seilasen som blir holdt hvert fjerde år – med start 11. november.

FOR DE BESTE. For å bli tatt opp i programmet må seilerne gå igjennom en tredagers opptakstest. Kun personer med britisk pass får delta. Man må være over 18 år, fysisk og psykisk sterk, og ha erfaringer fra jolle, havseilas eller langturseiling.

De utvalgte vil ikke motta penger, men vil få dekket boutgifter og reise. De tre beste seilerne får delta i Solitaire du Figaro.

OMFATTENDE PROGRAM. I vinter holdes blir seilerne opplært i Figaro-klassen i Middelhavet. Senere flyttes båtene til vestkysten av Frankrike hvor de møter Kristin Songe-Møller og alle de franske proffene. 

Seilerne går gjennom et omfattende program i flere fag. Praktisk seiling er opplagt, men det blir også teori. Personlige forberedelser, sikkerhet, vær og navigasjon, kommunikasjon og PR er en del av det som står på pensum. Videre vil de få opplæring i teknikk og vedlikehold.

 Du kan lese mer om The Artemis Offshore Academy.