Søk i arkivet

Kristin Songe-MøllerSelger kunstverk for å finansiere seiling

Ved siden av å seile er Kristin Songe-Møller en habil kunstner. Nå selger hun bildene sine for å finansiere seilingen.

Som eneste og aller første norske seiler satser Kristin Songe-Møller fra Asker på en karriere som profesjonell soloseiler, og veien til topps er lang og utfordrende – og den koster penger. Konkurrentene hennes er finansiert av sponsorer, men enn så lenge har ikke Kristin Songe-Møller noen slike.

For likevel å kunne være med i dansen, må hun finne alternative inntektsmuligheter.

MALER OG SELGER BILDER. En av inntektsmulighetene hennes er å male bilder – og det kan hun. Male har Kristin Songe-Møller, som er utdannet arkitekt, gjort i lang tid, og nå er hun blitt inspirert av miljøet og omgivelsene hun konkurrerer i.

Det er blitt til en serie bilder fra soloseilas-miljøet, og to av dem blir nå trykket opp i en nummerert og signert serie.Bildene er trykket på syrefast akvarell-papir i fremste trykkvalitet.

Trykkene er til salgs for kr 1500 per stykk, og Kristin Songe-Møller håper at salget av dem skal kunne bidra til at hun nå kan forberede seg og delta i sesongens første seilaser.

Les mer om bildene og kjøp av dem!

PROFESJONELT MILJØ. Hun seiler en båt av typen Figaro II, som rommer mange av Frankrike og Englands ledende soloseilere. Det er en klasse som består av profesjonelle seilere som har seiling som jobb. Så langt har Kristin måttet lønne seg selv – og sørge for sine egne inntektskilder.

Den første seilasen går i mars, og den går over Atlanterhavet.

– Det koster 50 000 euro, eller nesten en halv million kroner, å delta. Regattaen vil kreve en kostbar forsikring og båten må transporteres hjem til Europa igjen, forteller hun Songe-Møller til SEILmagasinet.

Hun vil også slite hardt på et seilsett til ca. 160 000 kroner i løpet av seilasen.

PÅ LAND. Til sommeren blir det en ny runde med klassikeren La Solitaire du Figaro.

For øyeblikket står båten hennes på land og hun er i full gang med å reparere utstyr og slipe bunnen glatt. Deretter skal båten på vannet og treningen starte.

Nyeste utgave av Seilas (nr.8) har et stort portrett-intervju av Kristin Songe-Møller.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen