Årets første seilaser

28 båter i Stavanger – 36 i Bergen

Årets første resultatlister – fra Bergen og Stavanger – er klare.

Publisert Sist oppdatert

Årets første regattaer er unnagjort. Tradisjonelle Neglespretten i Bergen og nyttårsseilasen i Stavanger fant sted på lørddag, og forholdene var lette og pyntelige.

I Stavanger startet man etter gunder-metoden, og der var det åpenbart Express-føre.  Syv av de 10 beste var Expresser. Aller best og først i mål var Alexander Viste og mannskap i FRU VISTE fra Stavanger. 40 sekunder var de i mål foran JARDARHUS med Nils Olav Opsanger som skipper.

Beste ikke-Express ble Hans Martin Vedeng i J/109-en PROMINEO RACING på tredje plass. Og så fulgte ytterligere to Expresser…

Ialt starte 28 båter i Subsea7 Nyttårsseilas.

36 BÅTER I BERGEN. I Bergen ble det seilt klassevis i fem klasser og 36 båter fullførte regattaen.

Erik Hjorth fra Askøy vant klassen for de største LYS-båtene i sin X-37 OBELIX foran Henrik Julius Nilsen i First 35-en FIRST MANDELA II.

I LYS 1,25–1,30 gikk seieren til Kjell Ove Klungrehaug fra Bergen i Bavaria 35 Matchen VENTUS. 25 sekunder skilte det mellom laget til Klungrehaug og Kees Oscar Ekeli fra Askøy i SUNSET – en Jeanneau Sun Odyssey 36i.

Sverre Faugstad, Ran i Linjett 33-en FRYD tok seieren i LYS 1,16–1,24, foran Steinar Hansen fra Nordhordland i CALYPSOEN – en Calypso 102. Bare 8 sekunder skilte de to på korrigert tid!

I den minste LYS-klassen vant Gordon Wright, Askøy i sin SHIRAZ (Albin Cumulus) foran foreningskollegaen Bengt Åge Borge i WAVEDANCER (Elan 33).

Tre båter stilte i klassen for båter uten spinnaker, og den ble vunnet av Jarle Vika i MISS MONA (Bavaria 34).