Pantaenius Bohusracet 2013

Stor norsk interesse for svensk regatta

Stor norsk interesse for svensk regatta

Stor andel norske seilere i Pantaenius Bohusracet i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Nesten en tredel av de påmeldte båtene så langt til det svenske Bohusracet er norske. Per i dag er 32 båter påmeldt og ni av dem har NOR i seilet. Tre av de norske lagene stiller endog i helt nye båter av den nye, svenske båttypen Life 7.5. Ialt er fem Life 7.5 påmeldt til regattaen.

Bohusracet er blitt Sveriges største shorthanded-regatta, og årets regatta har en begrensning på 200 deltager.

NESTEN FULLTEGNET. Interessen for shorthandedseiling er i det hele tatt eksplosjonsartet i Sverige. Watski 2Star Baltic, som åpnet påmeldingen i slutten av november, har allerede en deltagerliste som teller 115 lag! Det betyr at regattaen snart er fulltegnet.

Vestlandets største shorthanded-regatta, Seilmakeren Doublehanded, har til sammenligning åtte båter på deltagerlisten så langt… Norges største shorthanded-regatta, Watski Skagerrak TwoStar som har 10 års jubileum i år, har ikke åpnet påmeldingen ennå.

DELTAR I ØST OG VEST. De norske seilerne som er påmeldt til Bohusracet teller blant annet de tidligere vinneren Anne og Arild Heldal fra Røyken. Arild Heldal er for øvrig også påmeldt til Watski 2Star Baltic, som går på østkysten av Sverige. Der skal han seile om bord i en søsterbåt av hans egen Hansson 31.

Andre norske deltagere i Pantaenius Bohusracet er:

  • Lars J. Sørbo/NN, Oslo (Comet 41 Sport)
  • Arne Ottestad/NN, Tønsberg (Life 7.5)
  • Erik G. Sørem/Trond Sørem, Horten (Life 7.5)
  • Bjørge Fredheim/NN (Life 7.5)
  • Morten Køpke/NN, Bærum (Performance 35)
  • Per Ottar Skaaret/Morten Gaarud, Asker/KNS (Xp 38)
  • Lars Petter Karlsen/Vidar Moe, Fredrikstad
  • Morten Harlem/Jan Pedersen, Sarpsborg (First 44.7)

Pantaenius Bohusracet finner sted 28. til 30. juni.

Med så stor norsk deltagelse i Sverige og så stor svensk shorthanded-interesse blir det interessant å se om svenske seilere vil ta veien til norske regattaer.