Seilmakeren Doublehanded 2013

Over fjellet på tilhenger

Over fjellet på tilhenger

For første gang kommer en båt på tilhenger for å delta i Seilmakeren Doublehanded.

Publisert Sist oppdatert

Mang en gang har de seilt rundt Lindesnes for å delta i Seilmakeren Doublehanded, men denne gangen tar Lars Petter Karlsen og Vidar Moe bil veien. De stiller til start i sin nye Seascape 27, som med senkekjøl, overkommelig vekt og 250 cm bredde lar seg frakte per bil og henger. Det blir definitivt en ny «delivery-seilas»-opplevelse for dem.

– Vi får båten i mars, og da setter vi i gang treningen umiddelbart, forteller Vidar Moe til SEILmagasinet – full av entusiasme over å skulle seile en båt med planende egenskaper.

– Vi gleder oss enormt, sier han.

FAVORITTSEILAS. De to har deltatt i Seilmakeren Doublehanded mange ganger tidligere, og Lars Petter Karlsen har ved flere anledninger utropt regattaen til Norges morsomste å seile. Til nå er beskjedne 11 lag påmeldt i Seilmakeren Doublehanded, men Askøy Seilforening har stor tro på at det vil komme mange, mange flere. Håpet og målet er å komme opp i et antall i nærheten av rekorden på 105 båter.

EN STIGE TIL MÅLET. Det er i dag 120 døgn igjen til start, hvilket betyr at det fra nå av må melde seg på noe i nærheten av én båt i døgnet – 0,7 for å være matematisk. Og det kan jo gå som en utfordring og en oppfordring til alle dem som går i tanker om å seile regattaen: Å holde en slik statistikk i hevd…

16 båter bør det stå på deltagerlisten innen utgangen av februar, 36 båter når mars er kommet til veis ende, 81 båter innen utløpet av april og altså: 100 båter til start 24. mai.

ØST-VEST. Og skal man mane til duell mellom øst og vest, mellom Watski Skagerrak TwoStar og Seilmakeren Doublehanded, så er stillingen per i dag 24–11 – i østlendingenes favør...

Og når det er sagt: Lars Petter Karlsen og Vidar Moe har bidratt med sitt i begge regattaene. De skal delta i dem begge.