Satser på seiling

Satser på seiling

Til helgen starter båtmessen i Göteborg. Der blir mye spennende for oss seilere.

Publisert Sist oppdatert

Messen i Göteborg er ikke stedet hvor du finner flest seilbåter utstilt, men det kommer noen spennende nyheter til messen i år. J/70 og Xp 33 er kanskje de mest interessante båtene som blir vist frem.

ÅRETS BÅT. Svenska Mässen jobber for å få til mer trykk på seilbåtene, og under messen som åpner 2. februar, vil Årets Båt-prisen i Sverige bli gitt ut. Journalist Curt Gelin er formann for prisen, og han har tatt konseptet fra Årets Båt i Europa hjem til Sverige.

De nominerte båtene bla annonsert under Öppna Varv i august, og siden den gang har en jury seilt de nominerte båtene.

Du kan stemme på de nominerte båtene her.

MYE UTSTYR. Svenskene er flinke til å ta vare på sine seilbåter, og for mange starter sesongen med en tur på messen. Her finnes det bra utvalg av utstyr, og det er også muligheter for å gjøre en god handel.

FOREDRAG FOR SEILERE. På messen i Göteborg har seilerne sin egen bar. Her blir det holdt spennende foredrag gjennom hele uken.

Lørdag 2. februar er det langturforedrag, 3. februar er det foredrag om måleregler, 4. februar er det foredrag om Volvo Ocean Race, 5. februar foredrag om Bohusracet, 6. februar om trimming av J/111, 7. februar er det foredrag om flerskrog, 8. februar foredrag om løpende rigg, 9. februar er det foredrag om flerskrog og siste dag, søndag 10. februar er det foredrag om et X-35-prosjekt med VM i Malmö i sommer som mål.

Du finner mer info om foredragene på blur.se

http://www.blur.se/2013/01/27/seglarbar-pa-massan/