ISAF jr.-VM

Kamp om plassene på det norske laget

Kamp om plassene på det norske laget

Line Flem Høst tok sølv i fjor, men har likevel ikke sikker plass på det norske VM-laget.

Publisert Sist oppdatert

Line Flem Høst får konkurranse om plass på laget som skal tas ut til ISAF junior-VM som arrangeres på Cypros fra 13. til 20. juli. Celine Herud fra Moss trener for fullt og har lovet kamp til siste stund.

Norges Seilforbund vil sende seilere i Laser Radial gutter og jenter og 29er open. I sistnevnte klasse har vi mest tro på tvillingsøstrene Maia og Ragna Agerup, som egentlig har gått over til OL-klassen 49er FX, men som beholder 29eren til over jr.-VM.

UTTAGNING. Sportssjefen vil sammen med NBK se på muligheten for å sende seilere i RS:X og i SL16 (flerskrog). Norges Seilforbund vil legge følgende regattaer til grunn for uttaket:                                                                                          

For Laser Radial og 29er gjelder NC i Brevik 27. og 28. april og OCR-regattaen i Göteborg 11. og 12. mai. For RS:X er det NC i Asker 27. og 28. april og NC i Drøbak 25. og 26. mai som gjelder. Seilernes plassiffer i hver seilas legges sammen til en serie, der alle deltagere uansett kjønn og nasjonalitet regnes med.                                                                     

                                                                                                                   Når det gjelder SL16 (multihull) vil NSFs Sportsjef Jan Steven Johannessen bestemme om Norge skal stille og eventuelt hvem som stiller fra Norge.  

I fjor deltok Hermann Tomasgaard i Laser, Line Flem Høst i Laser Radial, Maia og Ragna Agerup i 29er, Anne Sophie og Tobias Tjøm i katamaranklassen SL16, mens Sigurd Kalvik var med i seilbrett.