Søk i arkivet

Hordaland satser på entype

En proff satsing på entypeseiling er nå i ferd med å ta form i Hordaland Seilkrets.

I Bergen og omegn skal det bli entypeseiling for alle pengene i 2013. Det er igangsatt atskillig aktivitet for å få dette til.

VIL FREMME ENTYPESEILING. – Det er nå det starter!, heter det i en egen promo-video (se nedenunder) for denne typen seiling Kjell Magnus Økland har lagd for det nye entype-utvalget som er opprettet i seilkretsen.

Formålet til utvalget er å fremme seiling i entypeklasser.

– Om båtene har ett eller to skrog, er stor eller liten, har mindre å si, men seilerne i utvalget er for det meste fra klasser som ikke er foreldrestyrte: Laser, Snipe, Yngling, Oselvar, Knarr, Express, Melges 24 og F18, sier Kjell Magnus Økland.

HØYDEPUNKT OG LAVTERSKEL. Det nye utvalget har allerede staket ut kursen for 2013-sesongen for entypeseilingen, og den er bygd opp ved at man skal ha et par høydepunkt-regattaer i løpet av sesongene og bygge opp et lavterskeltilbud på ukedagene. Ved hjelp av seilforeningene i kretsen skal det tilbys regattaer hver tirsdag, obnsdag og torsdag, hvilket betyr at de ivrigste kan – om de vil – få seilt seg tre ganger i uken.

Utvalget skal også lage en egen brosjyre for entypeseilingen i kretsen og spre informasjon om aktivitetene, og de ønsker å ta aktivt del når regattaene i Hordaland Seilkrets skal terminfestes.

PRESENTASJONSMØTE. På programmet står også treningssamlinger og treff på tvers av klassene – både i og utenom sesongen. Å få felles kommunikasjonskanaler og en mannskapspool er også mål det arbeides mot.

6. februar skal utvalget presentere tankene og planene sine for seilerne i seilkretsen. Det skjer i kantinen til Seilmaker Iversen.

Høydepunktene som er peket ut i årets sesong i Hordaland vil være norgesmesterskap i Express, Yngling og Oselvar, regattaen Vårbløyta og Ran Eintype Regatta, som også vil være årets kretsmesterskap i Hordaland

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen