Hordaland satser på entype

Hordaland satser på entype

En proff satsing på entypeseiling er nå i ferd med å ta form i Hordaland Seilkrets.

I Bergen og omegn skal det bli entypeseiling for alle pengene i 2013. Det er igangsatt atskillig aktivitet for å få dette til.

VIL FREMME ENTYPESEILING. – Det er nå det starter!, heter det i en egen promo-video (se nedenunder) for denne typen seiling Kjell Magnus Økland har lagd for det nye entype-utvalget som er opprettet i seilkretsen.

Formålet til utvalget er å fremme seiling i entypeklasser.

– Om båtene har ett eller to skrog, er stor eller liten, har mindre å si, men seilerne i utvalget er for det meste fra klasser som ikke er foreldrestyrte: Laser, Snipe, Yngling, Oselvar, Knarr, Express, Melges 24 og F18, sier Kjell Magnus Økland.

HØYDEPUNKT OG LAVTERSKEL. Det nye utvalget har allerede staket ut kursen for 2013-sesongen for entypeseilingen, og den er bygd opp ved at man skal ha et par høydepunkt-regattaer i løpet av sesongene og bygge opp et lavterskeltilbud på ukedagene. Ved hjelp av seilforeningene i kretsen skal det tilbys regattaer hver tirsdag, obnsdag og torsdag, hvilket betyr at de ivrigste kan – om de vil – få seilt seg tre ganger i uken.

Utvalget skal også lage en egen brosjyre for entypeseilingen i kretsen og spre informasjon om aktivitetene, og de ønsker å ta aktivt del når regattaene i Hordaland Seilkrets skal terminfestes.

PRESENTASJONSMØTE. På programmet står også treningssamlinger og treff på tvers av klassene – både i og utenom sesongen. Å få felles kommunikasjonskanaler og en mannskapspool er også mål det arbeides mot.

6. februar skal utvalget presentere tankene og planene sine for seilerne i seilkretsen. Det skjer i kantinen til Seilmaker Iversen.

Høydepunktene som er peket ut i årets sesong i Hordaland vil være norgesmesterskap i Express, Yngling og Oselvar, regattaen Vårbløyta og Ran Eintype Regatta, som også vil være årets kretsmesterskap i Hordaland